Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Ideju bodē” demonstrēs Islandes godalgotu mākslas filmu ”Auni”

”Ideju bodē” demonstrēs Islandes godalgotu mākslas filmu ”Auni”
Foto: Publicitātes
21.11.2016 11:07

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Otrdien, 22.novembrī, pulksten 18:00 radošajā telpā ”Ideju bode” notiks kārtējais bezmaksas kino seanss, kurā šoreiz ikvienam būs iespēja noskatīties godalgotu Islandes režisora Grimura Hakonarsona veidoto traģikomēdiju ”Auni” (Hrútar), kas izvirzīta Eiropas Kinoakadēmijas galvenajai balvai par 2015. gada labāko filmu, portālu informē radošās telpas ”Ideju bode” īpašniece Krista Kalnarāja.

Trīs gadu garumā radošā telpa ”Ideju bode” sadarbībā ar kinoteātri ”Kino bize” piedāvā iespēju noskatīties Eiropas un citu valstu mākslas, dokumentālās un animācijas filmas, kas ir starptautisku konkursu laureātes, nominētas starptautiskām balvām un sniedz ieskatu nekomerciālā kino aktualitātēs. Šī gada pēdējā seansa laikā tiks demonstrēta Islandes mākslas filma ”Auni”.Pieredzējušā dokumentālista Grimura Hakonarsona otrā spēlfilma ir sirsnīga traģikomēdija par cilvēkiem un auniem, kas ieguvusi Kannu kinofestivāla balvu ”Un Certain Regard” programmā, kurā apkopoti festivāla neparastākie un oriģinālākie darbi.

Brāļi Gumi un Kidi ir aitkopji, kas lepojas ar labākajiem ganāmpulkiem Islandē. Lai gan brāļus vieno nodarbošanās un viņu aitas – kopīgs sencis, abi nav runājuši jau gadu desmitiem. Kad Kidi ganāmpulks inficējas ar nāvējošu slimību, un valdība nolemj, ka visas aitas jāiznīcina, brāļiem jāpārvar nesaskaņas, lai novērstu katastrofu un glābtu savas saimniecības. Bruņojušies ar bisi un izdomu, Gumi un Kidi ir gatavi visam.

Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz