Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iemīļotais bērnu raidījums “Ucipuci” turpmāk būs pieejams ar surdotulkojumu

No 16. jūnija rakstnieces Zanes Zustas bērnu grāmatu varoņi Ucipuci un Krišs, uzrunās vēl plašāku skatītāju loku.

Iemīļotais bērnu raidījums “Ucipuci” turpmāk būs pieejams ar surdotulkojumu
Foto: Publicitātes
16.06.2022 16:16

liepajniekiem.lv

Iemīļotā raidījuma “Ucipuci” pirmā sezona turpmāk ļaus piedzīvojumiem sekot līdzi nedzirdīgajiem un vājdzirdīgajiem bērniem un būs skatāma ar surdotulkojumu, tādējādi aktieriem – Līgai Kausai un Oskaram Florencam-Vīksnam, komandā ekrānā piepulcējoties surdotulcei Elzai Veismanei.

“Katra raidījuma sērija ir atklājumiem bagāts, izzinošs piedzīvojums Latvijas bērna acīm par plašo pasauli mums apkārt,” stāsta rakstniece.

Krišs un Ucipuci dodas ceļojumos uz dažādām pasaules valstīm un apceļo Latviju, uzzina interesantus faktus, kā arī apgūst jaunas zināšanas, kas noderēs visiem bērniem, piemēram, kā lido lidmašīnas, kā cilvēks aug vai kāpēc bojājas zobi.

“Radot raidījumu “Ucipuci”, man kā autorei bija svarīgi saglabāt grāmatā iestrādātās pamatvērtības – izmantojot dialogus, vīt aizraujošus stāstus un interakciju ar bērnu, kas mazajam skatītājam sniedz sajūtu, ka raidījuma brīnišķīgie varoņi sarunājas tieši ar viņu un skatītājs ir daļa no ekrānā notiekošā. Iespēja raidījumu skatīties ar surdotulkojumu stiprina šo sajūtu, jo beidzot Ucipuci un Krišs uzrunā arī bērnus, kuri nevar dzirdēt viņu balsis, bet ar tikpat lielu aizrautību kā citi bērni ir gatavi doties izzinošos ceļojumos,” stāsta raidījuma radītāja.

Zanes Zustas bērnu grāmatas “Ucipuci meklē mājas” un “Ucipuci domā ārpus kastes” tikušas nominētas skaistāko grāmatu konkursā “Zelta ābele”, Latvijas literatūras gada balvai, Jāņa Baltvilka balvai un iemantojušas popularitāti ne tikai Latvijā, bet arī Ķīnā, Lietuvā un Maķedonijā.

“Ucipuci” radījuši “Wind Films” režisori Jānis Romanovskis un Juris Gogulis, ilustratore Evija Timma-Novika, animators Jānis Zurģis, mūziķis Arnis Račinskis, opertori Ģirts Ceriņš un Jānis Romanovskis (arī montāžas režisors), skaņu operators Nauris Būda, skaņu apstrāde veikta studijā “MUTE”, raidījumu zīmju valodā tulkojusi Elza Veismane.

“Ucipuci” sērijas ikviens var skatīties LMT Viedtelevīzijā un www.viedtelevizija.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz