Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iemūžina spilgtas personības piemiņu

Iemūžina spilgtas personības piemiņu
04.06.2010 07:01

Ceturtdien Liepāja Latviešu biedrības nama galerijā tika oficiāli atvērta jau pirms kāda laika iznākusī un grāmatnīcās pieejamā Lienes Bernātes veidotā monogrāfija par izcilo Liepājas gleznotāju Skaidrīti Elksnīti.

Grāmata ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu tapusi izdevniecībā “Poligrāfijas infocentrs”, un tā veidota, lai iemūžinātu spilgtas personības mūžu, atdotu godu S. Elksnītei – “patiesam, godīgam, taisnam un sirds gudram cilvēkam”, kā priekšvārdā raksta L. Bernāte. Viņa veltījusi divus gadus grāmatas rakstīšanai un atņēmusi savu laiku gleznošanai, taču atzīst, ka, zaudējot kaut ko, noteikti ir arī kaut ko ieguvusi.

L. Bernāte atcerējās, ka ideja par grāmatu radusies 2007. gadā, Kultūras pārvaldē apspriežot gaidāmo S. Elksnītes 80 gadu jubileju, kas apritēja pērn. Tā kā Liene jau 1999. gadā bija rakstījusi maģistra darbu par S. Elksnīti, tieši viņai arī Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna piedāvājusi rakstīt grāmatu par izcilo mākslinieci. Autore pati lepojas ar savu paveikto darbu un pastāstīja, ka izpētījusi kaudzi dokumentu, ko māksliniece atstājusi savai māsīcai Ainai Audzei, un pētījusi publikācijas, lai izzinātu S. Elksnītes personību plašāk, jo dzīvē viņa bijusi diezgan noslēgta. “Kad vēl kā audzēkne viesojos pie Elksnītes viņas mājās, nekad nerunājām par privātām lietām, bet apspriedām sabiedriski nozīmīgus notikumus, runājām par mākslu,” atklāj Liene.

Vakar kolēģi un mākslas cienītāji sveica autori, kura pateicās sadarbības partneriem no izdevniecības un Kultūras pārvaldes un ar sanākušajiem apsprieda darbu pie grāmatas un interesantus faktus no S. Elksnītes dzīves.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”
 

Pateicībā par veikto darbu, ziedus autorei pasniedz viena no Skaidrītes Elksnītes māsīcām Sarmīte Grūtupa.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz