Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iepazīstinās ar amerikāņu kultūru

Iepazīstinās ar amerikāņu kultūru
11.01.2011 07:35

Piektdien ar dokumentālo filmu “Septembra numurs” bērnu bibliotēkas “Vecliepājas rūķis” Mācību centrā tiks atklāta “ASV kultūras programma”, kura piedāvās dažādas aktivitātes četru nedēļu garumā.

Sarīkojuma galvenā organizatore Kristīne Jākabsone stāsta, ka viņus, tas ir, organizāciju “Libavas Filma”, uzrunāja Amerikas Savienoto Valstu vēstniecības Latvijā darbinieki, kuri bija padzirdējuši, ka liepājnieki darbojas starpkultūru jomā: “Viņi mums piedāvāja organizēt “ASV kultūras programmu”, kas paredzēta kā kultūras tilts starp Liepāju un Ameriku.”

Sadarbībā ar dokumentālo filmu programmas “Amerikāņu sapņi” veidotājiem tiks demonstrētas amerikāņu režisoru uzņemtās filmas, tādējādi iepazīstinot liepājniekus ar kino darbiem, kuri, iespējams, nekad nesasniegs Latvijas kinoteātrus, taču spilgti atspoguļo Amerikas kultūru un cilvēkus. Kopumā varēs novērtēt četras kritiķu augsti novērtētas pilnmetrāžas dokumentālās filmas: “Vārdu varā”, “Regbijs ratiņkrēslos”, “Dzimuši bordeļos” un “Septembra numurs”.

Papildus tam notiks vēl citi sarīkojumi. 27. janvārī Liepājas 2. mūzikas skolā Karostā būs “Amerikāņu mūzikas koncerts”, kurā muzicēs skolas pedagogi un audzēkņi. Bet grāmatu namā “Valters un Rapa” būs amerikāņu literatūras lasījumi.

Savukārt 28. janvāra vakarā Liepājas Latviešu biedrības nama kamerzālē būs Liepājas teātra iestudējuma “Vējiem līdzi” atcerei veltīts radošais vakars. Tiks rādīti iestudējuma video fragmenti, un būs Liepājas teātra vēsturnieka Zigurda Akmentiņa stāstījums par šā iestudējuma vēsturi.

K. Jākabsone pieļauj, ka “ASV kultūras programmas” aktivitātes varētu mainīt mūsu priekšstatu par amerikāņiem. “Varbūt mēs raisīsim cilvēkos sapratni, ka nav tā, ka latvieši ir izņēmuma situācijā, ka ir vienīgā cietējtauta,” atgādina K. Jākabsone.

Inita Gūtmane
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz