Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ieskandinās topošo “Austras istabu”

Ieskandinās topošo “Austras istabu”
Foto: Publicitātes
26.02.2018 07:03

liepajniekiem.lv

Leģendārās dziesminieces Austras Pumpures audzēkņi, Austrasbērni, aicina uz sadziedāšanos dziesminieku festivālā “Austrasdienas 2018” 3. un 4. martā Liepājā. Viens no koncertiem būs sadziedāšanās topošajā “Austras istabā” mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, informēja “Austras biedrības” pārstāve Inese Muižniece.

“Austrasdienas” ir dziesminieces Austras Pumpures iedvesmots koncertu cikls, kas katru gadu kopā sauc viņas audzēkņus, dziesminiekus, dzejniekus, domubiedrus un klausītājus. Pieminot un godinot leģendāro, pērn mūžībā aizgājušo dziesminieci un viņas devumu Latvijas kultūrā, Austrasbērni aicina turpināt tradīciju. Koncertos, kā ierasts, skanēs komponista Imanta Kalniņa un Austrasbērnu radītās dziesmas, kā arī latviešu tautasdziesmas.

Marta sākumā Liepājā skanēs trīs “Austras biedrības” rīkoti Austrasdienu koncerti. Šī gada sadziedāšanās svētkos Austrasbērni gaismā cels Imanta Kalniņa II programmu, ko A. Pumpures izpildījumā klausītāji pirmoreiz dzirdēja 1979. gada 18. septembrī Rīgā, Nacionālā teātra Aktieru zālē. Austrasbērnu izpildījumā 3. martā pulksten 15 Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Vaduguns” zālē atkal skanēs tādas dziesmas kā “Akāciju palags”, “Balāde par viņu un viņu”, “Dziesma Sniegbaltītei”, “Sveces dziesma”, “Mīlestība divreiz neatnāk” un citas. Savukārt tās pašas dienas, 3. marta, pulksten 19 notiks Austrasbērnu sadziedāšanās topošajā “Austras istabā”, kas mājvietu atradusi mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā Zivju ielā 3. Austrasbērni aicina gan uz jaunās, vēl neiekārtotās telpas ieskandināšanu, gan uz kopīgu “Austras istabas” vīzijas radīšanu. Bet tradicionālais Austrasdienu tautasdziesmu koncerts notiks 4. martā pulksten 13 folkloras centrā “Namīns” Bāriņu ielā 32.

Koncertos Liepājā ieeja ir par ziedojumiem “Austras istabas” labiekārtošanai, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai un Austras ideju turpinājumam. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz