Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iestudējums “Stacija” – Liepājas dzelzceļa stacijas uzgaidāmajā zālē

Iestudējums “Stacija” – Liepājas dzelzceļa stacijas uzgaidāmajā zālē
01.05.2009 07:03

Otrdien, 5. maijā, pulksten 18:00 Liepājas dzelzceļa stacijas uzgaidāmajā zālē, skatītāju vērtējumam tiks izrādīta Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijas izrāde “Stacija”, režisors Juris Ločmelis. 

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra (TMKC) Jauniešu teātra studija savā darbības laikā ir īstenojusi jau vairākus projektus, piemēram, H.Paukšs ”Baltā jahta”, kas ir ”Gada izrāde 2003” laureāte, J.Ločmelis ”Zaķis un viņa draugi” – piedalījusies dažādos festivālos Latvijā un Lietuvā, L. Stumbre ”Kuģītis miglā” un citas.

Šoreiz, lai atspoguļotu studijas dalībnieku prasmes aktiermeistarībā, kuras jauniešiem sniedz Liepājas teātra aktrise Anita Kvāla un skatuves stājā un kustībā – pedagoģe Dace Doroškeviča, režisors un studijas vadītājs Juris Ločmelis vēlas iepazīstināt skatītājus ar improvizācijas izrādi ”Stacija”. Iestudējumam nav autora, tas ir pašu studijas jauniešu kopdarbs, kas atspoguļo viņu pasaules redzējumu un fantāzijas lidojumu, radot dažādus dzīvesstāstus – dažkārt neordinārus un satriecošus, bet tie visi ir par mums, cilvēkiem visapkārt, par vēlmi dzīvot labāk, mīlēt un tikt saprastiem. Jauniešu sniegumu krāšņāku padarīs kostīmu mākslinieces Daces Lankas darinātie kostīmi.

Izrādes režisors Juris Ločemelis pastāstīja, ka šis iestudējums uzskatāms par improvizācijas izrādi, jo stāsti, saglabājot savu uzbūves ”skeletu”, katrā izrādē var mainīties, balstoties uz apkārtējo atmosfēru.

Izrāde ”Stacija” skatītāju vērtējumam tiks izrādīta otrdien, 5. maijā, pulksten 18:00 Valsts akciju sabiedrības ”Latvijas dzelzceļš” Liepājas stacijas uzgaidāmajā zālē – tēmas adekvātajā vidē. Šo ideju atbalstīja Valsts akciju sabiedrības ”Latvijas dzelzceļš”, kura šogad atzīmē arī savu deviņdesmit gadi, Liepājas dzelzceļa stacijas priekšnieks Jurijs Stukovs.

Izrādes mērķis ir iepazīstināt skatītājus ar amatierteātra mākslu, ļaujot kaut uz brīdi ikvienam sajusties savādāk – vienlaicīgi esot stacijas apmeklētājam un skatītājam.

Izrādes draugi: Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde”, Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centrs, sporta deju klubs “AURA”.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz