Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iestudēta jaunā cirka izrāde “K+K”

Iestudēta jaunā cirka izrāde “K+K”
21.08.2009 16:11

Atslēgvārdi

Nākamnedēļ, 28.augustā, plkst.19 Liepājas promenādē cirka studija “BezTemata” skatītājiem piedāvās jaunā cirka izrādi “K+K”, aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Jaunais cirks ir žanrs, kurā neizmanto dresētus dzīvniekus un atsevišķu atrakciju izrādīšanas vietā veido vienotas izrādes ar cirka, mūzikas, teātra un dejas elementiem.

Noslēpumainie iniciāļi izrādes nosaukumā liecina, ka stāsts ir par diviem slaveniem, skaistiem, apbrīnotiem, dzīves baudu alkstošiem cilvēkiem – Džuzepi Balzamo jeb Kaliostro un Džakomo Kazanovu.

Kā uzsver izrādes autori, tā nebūs cirka izrāde bērniem, bet gan stāsts domāt gribošam, pieaugušam skatītājam, kuram cirka studija piedāvās pavisam atšķirīgu izpausmes un spēles stilu nekā līdz šim.

Liepājā izveidotā cirka studija “BezTemata”, kurā darbojas 36 cilvēki, ir vienīgā tāda studija Kurzemē. Ar izrādi “K+K” cirka studija vēlas akcentēt jaunā cirka virzienu.

“Kolektīvā jau sen virmoja vilinājums pārbaudīt savu varēšanu ne tikai klusējošo varoņu lomās. Jaunā izrādē ir kā izaicinājums un iespēja apliecināt sevi gan kā aktieriem, kas apgūst lomu un tekstu, gan kā muzikantiem, spēlējot dažādus mūzikas instrumentus,” pastāstīja cirka studijas vadītāja un izrādes režisore Solvita Sudmale.

Izrādes pamatā ir pašsacerēts stāsts, kurā galvenie varoņi ir pasaules dramaturģijā labi pazīstami tēli – slavenais mīlnieks Kazanova un alķīmiķis Kaliostro.

“Pirms tika uzsākti iestudēšanas un sagatavošanas darbi, tika apskatīti vairāki esoši stāsti, tomēr Liepājas cirka studija nonāca pie secinājuma, ka to iepriekšējie iestudējumi vienmēr tiks salīdzināti ar katru nākamo, tāpēc bija nepieciešams radīt kaut ko savu un atšķirīgu. Stāsts aicinās aizdomāties par dzīves patiesajām vērtībām, dzimšanu, nāvi un dzīves svinēšanu,” piebilda Sudmale.

Gan Kaliostro, gan Kazanovas dzīvē jau no agrām bērnu dienām lielu lomu spēlē sieviete. Kaliostro visu mūžu cīnās ar mātes nemitīgo uzmanību un atkarību no tās ietekmes, bet Kazanova, jau 12 gadu vecumā iepazinis sievietes kairinošo dabu, dzīves piepildījumu redz tikai nebeidzamā mīlas baudā. Viens mīl naudu un varu, otrs – baudu un slavu. Starp burvjiem, alķīmiķiem, orākuliem, kurtizānēm un brīvmūrniekiem, pārspīlētu tiklību un netiklību, galma greznību un tumšajām intrigām šīs abas dzīves vairākkārt krustojās.

Izrādes režisore ir Solvita Sudmale, scenogrāfi – Aigars Kreicburgs un Amanda Baikova, mūzikas konsultante – Aija Engelmane, kostīmu māksliniece – Inga Kreicburga.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz