Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ilggadējam Liepājas teātra direktoram Voldemāram Pūcem – 90

Ilggadējam Liepājas teātra direktoram Voldemāram Pūcem – 90
Aktrise Aina Karele (no kreisās) un izrāžu vadītāja Dace Lūķe sirmo direktoru Voldemāru Pūci pavada uz teātra skatuvi. Pirms tam ar auto viņu šurp atvizināja Herberts Laukšteins. (Foto: Egons Zīverts)
22.09.2020 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Turi to manu štoku,” galanti paņemdams zem elkoņa meitenes no Liepājas teātra aktieru senioru kluba, savā 90. dzimšanas dienā teica teātra ilggadējākais direktors Voldemārs Pūce. “Nu, kurš tad te ir vecais direktors?!” spieķi paņēmis, nosmējās teātra pašreizējais vadītājs Herberts Laukšteins. Enerģiskais jubilārs vingri devās augšup pa kāpnēm uz skatuvi, kur viņu gaidīja zeltīts krēsls un sveicēju pulks.

“Paldies par šiem daudzajiem gadiem! Te nu mēs vēl esam, tikai citādi ir sēdēšanas paradumi,” uz skatītāju zāli rādīja H. Laukšteins. “Jums tādi raibi krēsli,” par atzīmētajām izretinātajām skatītāju vietām teica V. Pūce. Dāvanā no Liepājas teātra jubilārs saņēma gabaliņu no vecās skatuves dēļa un savu ložu, kā arī vienmēr garantētu šampanieti bufetē.

Teātra veterānu klubiņa pilnvaras “savtīgi uzņēmās” Jānis Dreiblats, atbrīvodams V. Pūci no biedru naudas iemaksām: “Kluba biedri piekritīs, ka no 90 mēs vairs tās neiekasējam. Taču uz ballītēm un sanāksmēm ir jānāk!”

“Man ir gods sveikt tevi kā vienu no izcilākajiem Latvijas teātru direktoriem, kas gadsimta ceturksni ir vadījis teātri. Paldies par mūsu kopīgajiem radoša darba gadiem!” teica režisors un rakstnieks Andrejs Migla.

V. Pūce Liepājas teātra direktora amatā bija divdesmit piecus gadus – no 1967. līdz 1991. gadam. Laikabiedri atminējās, ka viņa laikā pērkondārdošais bleķa jumts nomainīts pret dakstiņiem, teātris izremontēts un telpas atjaunotas oriģinālajās krāsās. “Tu radīji brīnišķīgu kolektīvu Liepājas teātrī. Mēs ne vienmēr bijām paši labākie, taču citu teātru kolēģi bieži atzina, ka Liepājas teātris ir pats draudzīgākais, sirsnīgākais un viesmīlīgākais,” uzsvēra aktieris Gunārs Kugrēns. “Tu, Voldemār, to medūzas plostu esi izvadījis cauri visām vētrām un orkāniem.”

Bijušie kolēģi vēlēja savam direktoram labu veselību un vēl daudz saulainu dienu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz