Pirmdiena, 20. maijs Venta, Salvis, Selva
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ineses Kučinskas darbs novērtēts ar balvu

Ineses Kučinskas darbs novērtēts ar balvu
28.03.2011 07:03

Atslēgvārdi

Svētdienas pēcpusdienā Starptautiskajā teātra dienā Eduarda Smiļģa muzejā Rīgā notika svinīga ceremonija, kurā par izciliem sasniegumiem teātra mākslā pasniedza Latvijas Teātra darbinieku savienības balvas. Šogad Lilitas Bērziņas balvu, kura tradicionāli tiek piešķirta labākajai varoņlomu tēlotājai, saņēma mūsu Inese Kučinska.

Liepājniecei to rokās nodeva iepriekšējā balvas ieguvēja Rēzija Kalniņa. I. Kučinska pauda lielu prieku par iegūto balvu, taču piebilda, ka viņa apzināti uz to nav tiekusies. Aktrise pakavējās atmiņās un smaidot teica, ka, pēc viņas novērojuma, citi daudz vairāk pārdzīvojuši nekā viņa pati, ka nav saņēmusi “Spēlmaņu nakts” balvu kā labākā aktrise par Ausmas lomu izrādē “Hanana”. Titula “Gada liepājnieks – 2010” ieguvēja uzsvēra, ka ir priecīga par to, ka var darīt darbu, kas viņai patīk, un ka cilvēki viņas veikumu novērtē. Un tā tik tiešam ir, jo kolēģi no Liepājas teātra bija tie, kas viņu izvirzīja Lilitas Bērziņas balvai.

“Inese Kučinska absolūti un jau sen ir pelnījusi Lilitas Bērziņas balvu. Viņa daudzu gadu garumā ir parādījusi savu spožo talantu,” sacīja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna. Viņai māksliniece patīk ar to, ka ir ļoti mainīga un vienlīdz spoži spētu nospēlēt gan Pepiju Garzeķi, gan Anglijas karalieni Elizabeti. Kultūras pārvaldes vadītāja uzskata, ka šī balva ir ne tikai ieguvums aktrisei pašai, bet arī Liepājas teātrim un pilsētai. “Liepājas teātrim tā dod lielāku atpazīstamību un pašapziņu kolektīvam,” teikto pamato L. Vīksna.

Līdz šim Lilitas Bērziņas balvu saņēmušas vēl tikai sešas aktrises – Vija Artmane, Astrīda Kairiša, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Ieva Puķe un Rēzija Kalniņa.

Harija Liepiņa balvu šogad ieguva Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu par izcilu veikumu baleta mākslā saņēma baletdejotāja, pedagoģe un repetitore Zita Ersa un Latvijas Nacionālās operas baleta premjers, pedagogs un repetitors Genādijs Gorbaņovs.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz