Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Inetas Ķergalves “Sapņu medniece” – izstādē Itālijā

Inetas Ķergalves “Sapņu medniece” – izstādē Itālijā
Foto: Publicitātes
02.05.2016 07:09

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas māksliniece Ineta Ķergalve ar gleznu “Sapņu medniece” (attēlā) iekļuvusi 19 labāko autoru lokā, kuru darbi bija izvēlēti dalībai glezniecības konkursizstādē Sanpjetro Infines pilsētā Itālijā.

“Tas ir izaicinājums – piedalīties izstādē valstī, kur ir tik bagātīgas mākslas tradīcijas,” atzīst māksliniece, kurai ļoti tuva itāliešu māksla, bet konkursam viņa pieteikusies pavisam nejauši. “Man ir tendence interesēties, uzzināt kaut ko jaunu,” I. Ķergalve skaidro nejaušības iemelsu.

Par konkursu viņa uzzinājusi internetā. Māksliniece itāļu valodu brīvi nepārvalda, pamazām to apgūst, tāpēc tikai aptuveni iztulkojusi, kāda ir konkursa tēma un kā tas norisinās. Konkursa temats bijis mierinājums, patvērums, proti, kur katrs no mums rod mierinājumu un kā katrs to izpauž. I. Ķergalve par šim tematam atbilstošu atzinusi savu pirms trim gadiem tapušo gleznu “Sapņu medniece”. “Tas nav vienkārši portrets,” uzsver autore. Tolaik glezna radīta, jo māksliniece vēlējusies uzsvērt, ka sapņot un domāt ir svarīgi.

Konkursam vispirms iesūtīta fotogrāfija ar šo gleznu. No 60 iesūtītajiem galvenokārt itāliešu gleznotāju darbiem 19 labākos atlasījusi nozares ekspertu žūrija. Tad izstādei nosūtīta arī pati glezna. Māksliniece I. Ķergalve ir ļoti gandarīta, ka viņas glezna “Sapņu medniece” iekļuvusi labāko skaitā un priecē itāliešu skatītājus.

Izstāde, ko rīkoja Sanpjetro Infines pašvaldība ar Kultūras pasākumu un tūrisma ministrijas un Santakročes kalnu kopienas atbalstu, norisinājusies no 16. līdz 24. aprīlim, un tagad māksliniece gaida savu gleznu atgriežamies mājās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz