Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Itāliešu kaislības uz teātra skatuves

Itāliešu kaislības uz teātra skatuves
07.02.2013 10:01

Atslēgvārdi

Jau rīt, 8. februārī, Liepājas teātrī virmos īstas itāliešu kaislības – pirmizrādi piedzīvos Eduardo de Filipo traģikomēdija ”Filumena Marturano” (Tā precas itālieši), ar kuru Liepājas, bet ne Latvijas teātrī debitēs itāliešu režisors Paolo Emilio Landi; arī skatuves noformējumu un kostīmus veidojis viesis no Itālijas – mākslinieks Santi Minjeko, pavēsta teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Neapolē dzimušais dramaturgs Eduardo de Filipo itāliešiem ir tikpat nozīmīgs, kā latviešiem Rūdolfs Blaumanis – nacionālais lepnums, drāmu karalis. Režisors viņa darbus ir iestudējis vairakkārt.

1946. gadā sarakstītās lugas centrā ir bijusī prostitūta Filumena (Inese Kučinska), kura divdesmit gadus nodzīvojusi ar bagātnieku Domeniko (Egons Dombrovskis), taču nu abu kopdzīvei draud briesmas, jo Domeniko nolēmis apprecēt par sevi daudz jaunāko Diānu (Everita Pjata). Filumena nolemj to nepieļaut un, izlikdamās nāvējoši slima, panāk, ka Domeniko ar viņu salaulājas. Pēkšņi parādās arī trīs jauni vīrieši, kuri, kā apgalvo Filumena, ir viņas dēli. Un šinī brīdī kaislību karuselis var sākt griezties…

”Kā jau klasika – Filumena ir aktuāla jebkurā laikā. Un man arī šķiet, ka šajā krīzes brīdī mums ir jāpārskata vērtības, jāsaprot, kas mums ir patiešām svarīgs. Tas ir stāsts par sievieti un to, ko viņa ir gatava darīt mīlestības un bērnu dēļ. Ceru, ka izrādes beigās cilvēki padomās par to, kas viņiem dzīvē ir vissvarīgākais,” pārdomās par materiāla izvēli dalās režisors.

Izrādē piedalās arī Anda Albuže, Leons Leščinskis, Anete Berķe, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš, Marģers Eglinskis, Laura Jeruma, Rolands Beķeris un Viktors Ellers.

Izrādi iespējams noskatīties arī 9. un 24. februārī, 12. martā un 21. aprīlī.

Foto: Z. Safronovs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz