Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izdomāts nav nekas

Izdomāts nav nekas
Foto: Egons Zīverts
22.08.2017 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Mammu, man ļoti patika tā filma!” vēl dienu pēc kinolentes “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” Liepājas pirmizrādes saka tās mazie skatītāji. Un mājās ik pa laikam atskan spilgtākie citāti. Ar filmu, kuras galvenajā lomā ir Liepājas aktieris Mārtiņš Vilsons, atklāta programma “Latvijas filmas Latvijas simtgadei”.

Filma stāsta par astoņus gadus vecā Oskara piedzīvojumiem, kad vecāki Rīgas puiku nolemj aizsūtīt uz mazpilsētu pie vecvecākiem. Tādējādi viņi vēlas dēla interesi novērst no datora, turklāt mājās notiek remonts. Sižetā ik pa laikam var atpazīt Latvijas ainavas un ielas, ekonomisko situāciju un tēlus no ikdienas dzīves – pārlieku centīgu pašvaldības policistu, bez darba palikušu skolotāju, afēristu domes deputātu.

Režisors Varis Brasla “Kurzemes Vārdam” uzsvēra – tā ir šodiena, izdomāts nav nekas: “Nav asa sižeta, nav ekšen.” Filmas pamatideja nākot no scenārija autora Alvja Lapiņa. “Viņam ir kupla ģimene. Un viņš tikai sēž krēslā un pieraksta, ko mazbērni runā,” pajokoja režisors, Liepājas pirmizrādē svētdien tiekoties ar skatītājiem kinoteātrī “Balle”. Viņam līdzās bija arī A. Lapiņš, mazās Olgas lomas atveidotāja Eva Ozola, kā arī aktrise Vizma Kalme. Vectēva lomas atveidotājs M. Vilsons gan nevarēja ierasties, jo patlaban filmējas Serbijā.

“Droši vien esat dzirdējuši, ka mums ir pirmā filma, kas iekļauta Latvijas simtgades programmā,” V. Brasla sacīja sarunā ar skatītājiem. “Kad piedalījāmies un dabūjām finansējumu, mani mulsināja, ka tā ir simtgades programma. Bet, izrādās, nav jābūt tikai par cīņām, var runāt arī par uzvarām un zaudējumiem ikdienas dzīvē.” Šķiet, tieši ar atsauci uz Latvijas simtgadi sižetā parādās daži vēsturiski stāsti – par padomju laika politiskajām represijām, barikādēm un “Baltijas ceļu”.

Plašāk lasiet laikrakta “Kurzemes Vārds” 22. augusta numurā.

#kvards-201708022-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz