Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izdotas jaunas “Kuldīgas Vēstules”

Izdotas jaunas “Kuldīgas Vēstules”
17.07.2012 07:07

Šonedēļ klajā nācis žurnāla “Kuldīgas Vēstules” kārtējais numurs, kas piepildīts ar kuldīdznieku un Kuldīgas skarto mīlestību pret savu pilsētu.

Žurnālā šoreiz var lasīt daudzveidīgus rakstus, ko veidojuši vēsturnieki un žurnālisti. Londonas olimpisko spēļu dalībnieka Jāņa Šmēdiņa vecāki atzīstas, ka sportam pakārtota visa viņu dzīve. Kinorežisors Uldis Brauns stāsta, kā savulaik uzņēmis savas poētiskās dokumentālās filmas un arī slaveno “Motociklu vasaru” ar liepājnieci Inesi Volansku galvenajā lomā. Ita Cērmane pēta kara laika mantojuma nesto postu Nīkrācē, bet Agris Dzenis iepazīstina ar brīvību mīlošajiem anarhistiem – kuršu ķoniņiem.

Mēs atradām arī deviņus laimīgus tiltus Kuldīgā, vaicājām satiksmes ministram Aivim Ronim par viņa bērnības dienu atmiņām, atcerējāmies ķirurgu cunftes šefu dakteri Mirdzu Veckalni un apciemojām kurpnieci, kas brīvajā laikā pārtop par leijerkastnieci.

Makšķerēšanas čempions Guntis Kārkliņš Latviju visvairāk mīl tieši ūdenskrātuvju skaistuma dēļ, bet Lipaiķu draudzes priekšniece Velta Krūmiņa spēku rod ticībā. Prasījām orientēšanās sporta entuziastiem par viņu aizraušanās popularitāti, meklējām fotogrāfu iedvesmas avotus un satikām pazīstamus ļaudis viņu lauku mājās Kuldīgas pievārtē. Aktieris Juris Bartkevičs, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un mākslinieks Miervaldis Polis savu lauku idilli atraduši tieši šeit, kur, starp citu, sastopami arī vairāki vīndari, kas viesus cienā ar pašu no Latvijas ogām darinātiem dzērieniem.

Starp šiem stāstiem noteikti atradīsiet sev ko saistošu, un jaunus interesantus rakstus solām sagādāt arī nākamajā numurā, kas iznāks pirms Ziemassvētkiem. “Kuldīgas Vēstules” var nopirkt arī Liepājā – abonēšanas centra “Kurzemes Vārds” birojā Zivju ielā un laikraksta “Kurzemes Vārds” redakcijas kioskā Radio ielā.

“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Žurnāla “Kuldīgas Vēstules” jaunāko numuru ar prieku gaida arī liepājnieki, kurus interesē interesanti raksti par Kurzemes kultūrvēsturi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz