Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iznācis “Liepājas Vēstuļu” rudens numurs

Iznācis “Liepājas Vēstuļu” rudens numurs
27.08.2012 07:03

No rītdienas preses tirdzniecības vietās visā Liepājā būs pieejams žurnāla “Liepājas Vēstules” šā gada trešais numurs, kas tuvākajās dienās nonāks arī pie visiem abonentiem ne tikai Liepājā, bet arī citviet Latvijā.

Žurnālā šoreiz meklējām Liepājas teātra jaunā aktiera Mārtiņa Kalitas pievilcības noslēpumu, sarunājoties ar viņu starp pirmizrādēm teātrī un darbu Krievijā, filmējoties pie leģendārā režisora Ņikitas Mihalkova.

Mēs atradām divus jaunus liepājniekus, brāļus Madaru un Kristapu Pujātus, kas iejutās mūsdienu Maksa un Morica tēlos un kopā ar citiem populāriem cilvēkiem izspēlēja šo nedarbu pilno stāstu.

Liepājas puses kolhoznieki mums pastāstīja savas atmiņas par laikiem, kad svarīgākais bija izslaukuma un nokūluma rādītāji. Tikāmies ar leģendārās profesores Antoņinas Reķēnas laikabiedriem un literātei Andrai Manfeldei prasījām par viņas Liepājas izjūtu. Dita Gruze mums turpina vēstīt par amerikāņu dzīvesveidu, bet mēs priecājamies arī par franču rakstnieka Žana Pola Kofmana liepājniekiem atrakstīto vēstuli.

Izveidojām arī karostnieku fotogaleriju, izprasījām skolotāju labākās receptes un pētījām Sv. Trīsvienības katedrāles ērģeļu noslēpumus. Esam priecīgi, ka stilīgākie liepājnieki mums atvēra savus drēbju skapjus, bet agrākie priekšnieki pastāstīja, ko dara tagad, kad pienākumu vairs nav tik daudz.

Ita Cērmane devās pētīt, kāda ir Liepājas pazeme, bet Kristīne Pastore tikās ar bojāgājušo zvejnieku ģimenēm, lai saprastu, kā tikt galā ar pēkšņu zaudējumu. Mēs uzrakstījām arī atvadu vēstuli savam viesulim vārdā Edgars Lūsēns un esam lepni, ka spējam turpināt viņa ideju iedzīvināšanu.

Un, tā kā tuvojas abonēšanas akcija, kas ļaus žurnālu nākamajam gadam pasūtināt par lētāku cenu, mēs aicinām arī “Liepājas Vēstuļu” cienītājus nepalaist šo iespēju garām, turklāt apsolām, ka šāda centība tiks arī apbalvota, jo pārsimts nākamā gada abonementu īpašniekiem akcijas laikā dāvināsim arī žurnāla “Liepājas Vēstules” speciālizdevumu – “Liepājas Vēstules Sportam”.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz