Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iznāks enciklopēdija par liepājniekiem

Iznāks enciklopēdija par liepājniekiem
31.05.2012 07:00

Atslēgvārdi

Pašlaik vēl tipogrāfijā atrodas unikāls izdevums “Liepājnieku biogrāfiskā enciklopēdija”, kurā konspektīvi būs pieejama informācija par kolorītākajām Liepājas personībām – ievērojamiem māksliniekiem, aktieriem, mūziķiem, literātiem, tulkotājiem, žurnālistiem, juristiem, sportistiem, skolu pedagogiem, Liepājas Universitātes mācībspēkiem, mediķiem, uzņēmējiem, pat disidentiem, piemēram, Latvijas cilvēktiesību aizstāvju grupas “Helsinki 86” biedriem un citiem.

Enciklopēdijas izdevēja ir dabas un kultūrvēsturisko vietu kopēju kopa “Liepājas Optimistu pulks”. Galvenais enciklopēdijas autors ir Viljars Tooms, kurš iepriekš ir sastādījis un izdevis darbu “Vidusvidzemnieku biogrāfiskā vārdnīca” (2003), bet redaktors ir Normunds Kārkls. Izdevuma sagatavošana prasījusi astoņus intensīva darba gadus. Darbs aptuveni 400 lappušu apjomā iecerēts kā uzziņu literatūras avots par liepājniekiem un ar Liepāju saistītiem ļaudīm jeb, kā viņus dēvē izdevuma veidotāji, “Liepājas sejām”. Neparasti, ka jaunajā izdevumā nav tikai pozitīvas un labā nozīmē radošas personības vien. Enciklopēdijas sastādītāji nav aizmirsuši “slavenākos” Liepājas savādniekus un pat dažādu laiku ļaundarus – tiesa gan, ne pārāk daudzus –, kuru vārdus pilsētas vēsturē iegravējušas viņu ļaundarības. Enciklopēdijas konsultanti ir Zigurds Akmentiņš, Ērika Birzkopa, Hardijs Blūms, Jānis Ceika, Aija Engelmane, Jānis Kadžiševskis, Artūrs Medveckis, Rihards Rubīns, Skaidrīte Solovjova, Miervaldis Vanags un citi liepājnieki. Enciklopēdija ir veltīta dabas un kultūrvēsturisko vietu kopēju kopas “Liepājas Optimistu pulks” dibinātāja un vadītāja Oļģerta Piķeļa piemiņai. Jāpiebilst, ka šogad kopai aprit 25 gadi. Izdevuma metiens – 500 eksemplāru.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz