Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izrāde kā mīlas dziesma sievietēm

Izrāde kā mīlas dziesma sievietēm
21.09.2012 07:07

Atslēgvārdi

Lai noskatītu aktierus februārī gaidāmajam jauniestudējumam “Filumena Marturano”, Liepājā bija ieradies itāliešu režisors Paolo Landi. Titullomas tēlotāja topošajai izrādei jau izvēlēta. “Sieviešu Hamletu”, kā Filumenas lomu nosauc pats režisors, tēlos Inese Kučinska.

“Es esmu itālietis, dzīvoju Romā, bet lielāko daļu laika pavadu ceļojot. Strādāju arī kā žurnālists un dokumentālists, filmēju dažādas lietas pasaulē, sākot no kultūras līdz karam Kosovā. Man ir arī televīzijas šovs Itālijā, kuru es režisēju un pats arī vadu, un vēl es lasu lekcijas ASV,” ar sevi iepazīstina P. Landi. Latvijā viņš pirmo reizi ieradies jau 1992. gadā un savulaik jau iestudējis divas izrādes Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Arī “Filumenu Marturano” režisors reiz jau iestudējis Krievijā, turklāt toreizējā galvenās lomas tēlotāja par to saņēmusi gada aktrises titulu savā valstī, atklāj režisors. “Šī loma ir kā Hamlets sievietēm, īpaši ne jaunām aktrisēm, jo pasaules dramaturģijā ir maz labu lomu šādām aktrisēm,” saka P. Landi.

Luga, kas sarakstīta 1946. gadā, ir viens no itāļu literatūras meistardarbiem. Vienlaikus tā ir gan komēdija, gan melodrāma. Tās skatītājs vienlaikus varēs gan smieties, gan raudāt, sola režisors. “Tā būs ļoti emocionāla izrāde. Ļoti enerģiska. Tā nav intelektuāla luga, bet tomēr tā runā par mūžīgām vērtībām, kas ir pāri literatūrai un katras valsts atsevišķajai kultūrai, tas dziļākais slānis ir universāls. Tāpēc es gribu, lai to nāk skatīties cilvēki, kas spēj just. Ar prātu vien nepietiek, lai to spētu saprast. Tā ir mana mīlestības dziesma sievietēm,” saka režisors.

Marija Leščinska,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Izvēlēties aktierus tikai pēc fotogrāfijām un videoierakstiem ir ļoti grūti, atzīst itāliešu režisors Paolo Landi (no labās). Tāpēc viņš ieradies Liepājā, lai redzētu aktierus klātienē un pārrunātu plānus ar Liepājas teātra direktoru Herbertu Laukšteinu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz