Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izrādīs dokumentālo filmu par grupu “Credo”

Izrādīs dokumentālo filmu par grupu “Credo”
Foto: Egons Zīverts
03.05.2019 12:35

liepajniekiem.lv

7. maijā pulksten 18 Liepājas latviešu biedrības nama Kamerzālē notiks režisores un scenārija autores Ilzes Kungas-Melngailes dokumentālās filmas ”Mūzika – mans Credo” izrādīšana un tikšanās ar leģendārās grupas dalībniekiem, informē biedrības nama sabiedrisko attiecību speciāliste Amanda Anna Millere.

Filmas varoņi ir 1974. gadā dibinātās grupas mūziķi, kā arī mūziķi, kas grupai pievienojušies un aizgājuši no tās pastāvēšanas laikā. Grupas pamatlicēji ir Valdis Skujiņš un Verners Bokums. Filmas režisore uzsver, ka par pamatu dokumentālās filmas tapšanai ņemta Andras Alksnes veidotā grāmata ”Credo”. Filma sniedz iespēju ikvienam grupas cienītājam ne tikai vēlreiz dzirdēt labi zināmas dziesmas, bet arī klausīties mūziķu atmiņās par paveikto un saņemt unikālu ieskatu grupas notikumu aizkulisēs, kas apkopotas filmā.

Pēc veidotāju teiktā pavisam filmā redzami un dzirdami 33 muzikanti. Interesantus faktus par grupu filmā atklāj Maestro Raimonds Pauls un viena no lielākajām ”Credo” fanēm – Latvijas Radio režisore Diāna Bērza. Un, protams, paši grupas dalībnieki – Valdis Skujiņš, Verners Bokums, Guntis Veits, Armands Alksnis, Jānis Šteinbergs, Raivis Krūms, Edgars Silacērps, Guntars Brečs, kādreizējais grupas menedžeris Linards Muciņš un gaismotājs Valērijs Liepa.

Filmas režisore Ilze Kunga-Melngaile atklāj: ”Ja jautā par manu dzīves Credo, tad man vienmēr ir svarīgi neapstāties, kustēties, kaut ko paveikt no jauna, pilnveidoties un es pati biju ļoti priecīga, kad man piedāvāja veidot šo filmu. Credo, tie ir liepājnieki un priekš manis Credo ir ne tikai grupa, bet tā ir mūzika, kas nāk no Liepājas, tie ir Liepājas ”Dzintari”.”

Grupas radītās dziesmas arī šobrīd ir plaši atpazīstamas un grupa uzstājas dažādos pasākumos, bet par to, ko dalība grupā simbolizē tās ilggadējam biedram Guntim Veitam atklājās intervijā: ”Credo, tas man ir viss. Jebkurā vietā, kur es atrodos, es vienmēr esmu Credo. Pat ejot pa ielu es esmu Credo. Mašīnā braucot es esmu Credo. Aizejot uz svinīgu pasākumu atkal esmu Credo. Visu laiku viens Credo.”

Grupā kopš 1974. gada ir darbojušies 33 mūziķi un katrs tajā ir devis savu ieguldījumu, lai grupa attīstītos un paliktu labā grupas piekritēju atmiņā. Filma ir kā dokumentāla liecība par daudzu talantīgu cilvēku ticību savam aicinājumam. Mūziķu grupa ”Credo” vairāk kā 40 savas pastāvēšanas gados ir atstājusi nozīmīgu un neizdzēšamu ieguldījumu Latvijas muzikālajā kultūrā, spējusi izdzīvot dažādos laikos un koncertē arī šobrīd. Ir izdoti vairāk kā desmit mūzikas diski ar grupas ”Credo” skaņdarbiem.

Ieeja bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz