Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izstrādā Liepājas dzimšanas dienai veltītu muzejpedagoģijas programmu

Izstrādā Liepājas dzimšanas dienai veltītu muzejpedagoģijas programmu
03.03.2009 10:14

Atslēgvārdi

Liepājas muzejs sadarbībā ar ”Rietumu radio” izveidojis jaunu muzejpedagoģijas programmu, kuras laikā skolēniem ir iespēja iepazīties ar jaunatklāto muzeja krājuma izstādi ”Liepājnieki klausās radio” un uzzināt par radioaparāta būvi Liepājā, kā arī doties ekskursijā uz radio studiju un izteikt ēterā savu vēlējumu liepājniekiem pilsētas dzimšanas dienā.  

Izstāde ”Liepājnieki klausās radio” ir skatāma Liepājas muzeja nodaļā ”Liepāja okupāciju režīmos” K. Ukstiņa ielā 7/9 un tā veltīta Liepājas 384. dzimšanas dienai. Tajā atspoguļota radio būve un tirdzniecība Liepājā 20. gadsimta pirmajā pusē.

Nodarbības laikā skolēniem būs iespēja apskatīt 20. gadsimta pirmajā pusē Liepājā būvētos radioaparātus un uzzināt par laiku, kad radioaparāts ienāca sadzīvē kaut kas pārsteidzoši jauns. Muzejpedagogi iepazīstinās skolēnus ar tiem meistariem, kuri radioaparātus būvēja Liepājā, ar radio darbības principiem un klausīšanās kultūru.

Ar radiotehniku saistīto lietu attīstība Liepājā nav bijusi nejauša. 20. gadsimta sākumā šeit bija izveidota liela Krievijas jūras kara flotes bāze, kurai bija nepieciešami droši un stabili radiosakari. Tie bija vajadzīgi arī jūras tirdzniecības kuģu sakaru uzturēšanai.

Liepāja bija otrā pilsēta Latvijā aiz Rīgas, kurā bija attīstīta mašīnbūve. Šai nozarei bija nepieciešams kvalificēts inženiertehniskais potenciāls. Visi šie speciālisti, kas bija saistīti ar tā laika modernajām tehnoloģijām, arī bija tie, kas laikā starp diviem pasaules kariem atsevišķās pusamatnieciska tipa darbnīcās spēja uzbūvēt detektorus vai radioaparātus.

Arī šodien radio ir nozīmīga loma iedzīvotāju sadzīvē, tas ne tikai sniedz informāciju par notiekošajām aktualitātēm un izklaidē klausītājus, bet arī ir sabiedrības spogulis un palīdz nodrošināt savstarpēju komunikāciju. Tāpēc ir saistoši ielūkoties mūsdienu radio studijā, un ne katru dienu ir iespēja izteikt savu vēlējumu liepājniekiem.

Gūt plašāku informāciju par Liepājas muzeja piedāvājumiem un vienoties par Jums izdevīgu nodarbību laiku var, piezvanot pa tālr. 29605223 vai 634 22604.

Kristīne Circene,
Mārketinga nodaļas vadītāja

Jāņa Gintnera foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz