Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izveidots klausāms un lasāms dzejas krājums

Izveidots klausāms un lasāms dzejas krājums
Foto: lczb.lv
18.06.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas interneta vietnē pieejams digitāla formāta dzejas krājums “BURTNOTE(I)S”.  Tas ir ne tikai lasāms, bet arī pētāms un klausāms. Dzejoļu autori un krājuma sakārtotāji ir Liepājas Universitātes (LiepU) Rakstniecības studiju programmas 1. kursa deviņi maģistranti.

Viņu radītie teksti ir noslēguma darbs studiju kursā “Aktuālas tendences latviešu bērnu literatūrā”. Studiju uzdevums “pirmā kursa bērniem”, kā viņi paši sevi dēvē, bija iepazīt konkrētas dzejas teorētiskos un kultūrvēsturiskos aspektus, kā arī vairāku autoru, galvenokārt latviešu dzejnieku Jāņa Baltvilka un Māra Runguļa, dzejas piemērus un katram radīt divus dzejoļus, no kuriem vienā dominētu vizuālie, bet otrā – skaniskie signāli. “Studenti ne tikai izpildīja šos mācību uzdevumus, bet arī patstāvīgi gan sakārtoja, gan rediģēja tekstus, gan radīja krājuma nosaukumu.

Tajā burvīgi sarunājas vārda “notes” nozīmes, kas angļu valodā ir – piezīmes, bloknots, bet atbilstoši kurzemnieku izrunai – arī notis (līdzīgi kā aces, zoses, goves), gan vecvārdā izteikta vajadzība, nepieciešamība. Manuprāt, rezultāts ir gana labs, tāpēc mums radās note piedāvāt to arī citiem lasītājiem,” par krājuma tapšanu stāsta LiepU lektore Sandra Okuņeva.

Krājuma veidotāji ievadā raksta: “”BURTNOTE(I)S” ir gan klausāmas un runājamas skaņu spēles, gan skatāmi un atšifrējami burtu prieki, kas līniju burtnīcas veidolā atsauc atmiņā bērnībā veidotos pierakstus.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz