Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jānis Dreiblats uzņemts zelta fondā

Jānis Dreiblats uzņemts zelta fondā
Foto: Egons Zīverts
03.12.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Latvijas Teātra zelta fonda dalībnieku godināšanas vakarā 29. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī zelta fondā uzņemti vēl trīs mākslinieki – Liepājas teātra aktieris Jānis Dreiblats, Dailes teātra aktieris Āris Jānis Rozentāls un Latvijas Leļļu teātra aktrise un režisore Vija Blūzma, ziņo Latvijas Teātra darbinieku savienība.

Jānis Dreiblats Liepājas teātrī strādā kopš 1963. gada. No 1991. līdz 1997. gadam bijis teātra direktors, no 1997. gada ir Teātra fonda priekšsēdētājs. Pie mīļākajām lomām aktieris min Uģi (Raiņa “Indulis un Ārija”, 1965), Edgaru (F. Dirrenmata “Spēlēsim Strindbergu, 1982), kas, lai arī nākusi ar mokām un grūtībām, taču nesusi labu rezultātu un pavērsienu radošajā biogrāfijā, kā arī Poloniju V. Šekspīra “Hamletā”, 1984, ko iestudēja Oļģerts Kroders. “Ja kaut ko esmu sasniedzis un sapratis, tad ar viņa starpniecību,” režisora nozīmi uzsver J. Dreiblats.

Pēdējos gados J. Dreiblats piedalījies tādos iestudējumos kā “Beigta balle”, “Ceplis”, “Trīs draugi”, “Vecās dāmas vizīte”, “Indulis un Ārija”. Arī šodien aktieris apgalvo, ka “nevaru paiet šim teātrim garām”.

Latvijas Teātra zelta fonda dalībnieki tika godināti ar mecenāta Paula Anteina un Latvijas Nacionālā teātra atbalstu. No 2007. gada fondā tiek uzņemti skatuves mākslinieki, kuri devuši īpašu ieguldījumu teātra nozarē. Patlaban tajā ir 13 skatuves mākslinieki – vecmeistari un ar teātra mākslu saistīti cilvēki: Elvīra Baldiņa, Helga Dancberga, Ņina Ņeznamova, Uldis Dumpis, Vera Valtere-Gribača, Gunārs Placēns, Ruta Birgere, Māra Zemdega, Velta Skurstene, Jānis Kubilis, Astrīda Kairiša, Felikss Deičs un Baiba Indriksone.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz