Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jau 13. gadu starptautiskais mākslinieku plenērs

Jau 13. gadu starptautiskais mākslinieku plenērs
03.07.2008 15:06

Atslēgvārdi

Piektdien, 4. jūlijā, Liepājā pulksten 16:00 ”Putnu dārzā” tiek atklāts starptautiskais mākslinieku plenērs ”Liepājas marīna”, kas notiks nu jau 13. gadu. Tā idejas autori un organizatori ir Aivars un Inga Kleini. Šis būs jau otrais mākslinieku plenērs ar nosaukumu ”Liepājas marīna”. Šīgada vadlīnija ir osta, tiks iemūžināts viss par un ap ostas tēmu.

”Liepājas marīna” faktiski ir idejisks turpinājums agrākajām mākslas norisēm – jau labi pazīstamajam un zināmajam plenēram ”Pilsēta un jūra”, kas notika katru vasaru no 1995. līdz 2005. gadam, kura ietvaros 1996. gadā sākās plenēra trīs gadu cikls ar devīzi “Liepāja, mosties!”, nākamajā gadā sekoja “Liepāja, celies!” un 1999. gadā noslēdzās ar “Liepāja, strādā!”. Cikla mērķis bija pievērst sabiedrības uzmanību savai pilsētai un arī māksliniekiem. Aivara Kleina iecerētais trīs gadu cikls tika īstenots, Liepāja bija modusies, cēlusies un strādājusi. Mākslinieki ir iemūžinājuši un vēsturei atstājuši brīnišķīgus mūsu pilsētas snaudošos un ikdienā nenovērtētos mākslas objektus: celtnes, arhitektūras un ielu plānojuma savdabīgos akcentus, protams, arī jūru, ostu, kuģus, pludmali un cilvēkus ­ visu, kas raksturīgs tikai Liepājai. 2006. gadā notika plenērs ”Mūzu hepenings”, kurā apvienojās gan glezniecība, gan mūzika, gan deja. Tā bija kā ceļazīme, lai atgrieztos pie mūsu pilsētas neatņemamas un būtiskas daļas – jūras. Visu minēto plenēru ilggadējie organizatori ir Liepājas mākslinieki Aivars un Inga Kleini.

Šogad plenērā savu dalību apstiprinājuši 35 mākslinieki, kurus būs iespēja satikt un vērot darbībā Liepājas ielās no 4. – 12. jūlijam. Arī šogad, tāpat kā pagājušo gadu, projekts ”Liepājas marīna” ir saņēmis Liepājas Pilsētas Kultūras pārvaldes līdzfinansējumu.

Anda Birkenberga,
Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz