Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jauna grāmata par Liepāju

Jauna grāmata par Liepāju
02.03.2011 07:06

Atslēgvārdi

Liepājas dzimšanas dienas priekšvakarā jaunu un neparastu skatījumu uz savu dzimto pilsētu piedāvā izcilais stāstnieks un ilggadējais laikraksta “Kurzemes Vārds” redaktors Andžils Remess.

Viņa sarakstītajā atmiņu krājumā “Liepājā, Pasta ielas namiņā” lasītājs varēs iepazīties ar notikumiem mūsu pilsētā un personībām, kas tos veidojuši vairāk nekā pusgadsimta garumā. Tieši tik garas ir autora darba gaitas redakcijā, kur piedzīvoto spilgtāko notikumu lappuses un aizkulišu norises Remess apkopojis teju divsimt lappušu biezā izdevumā.

“Rakstīt šīs atmiņas mani pamudināja 20. un 30. gadu laikraksta “Kurzemes Vārds” galvenā redaktora Kristapa Grāmatnieka 1960. gadā ASV izdotā grāmata “Dzintara krastā”, grāmatas ievadā vēsta pats autors. “Kopš šīs grāmatas izlasīšanas mani urdīja doma: bet šajā namiņā taču avīžniecība turpinājās (..) ne mazāk interesanti, lai būtu vērts pastāstīt (..) par notikumiem, kuriem biju līdzās un citos pat ierauts iekšā. Arī par dullībām, kas avīžniekiem ļāva izrauties no pelēkās ikdienas.”

Grāmata pie lasītājiem savu ceļu sāks 4. martā. To izdevusi izdevniecība “Kurzemes Vārds”, bet projektu atbalstījuši Liepājas Pilsētas dome, Grobiņas Novada dome, SIA “Pica Serviss”, “Jelgavas tipogrāfija”, SIA “Artic Paper Baltic States”. Pateicoties projekta atbalstītājiem, grāmatas cena būs uzskatāma par dzimšanas dienas dāvanu liepājniekiem, jo mazumtirdzniecībā nesasniegs piecus latus. Grāmata varēs nopirkt abonēšanas centrā “Kurzemes Vārds” un laikraksta kioskā, kā arī lielākajos Rīgas grāmatu namos.

Klāvs Bridējs,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz