Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunā latviešu filma izraisa interesi

Jaunā latviešu filma izraisa interesi
05.03.2011 07:03

Atslēgvārdi

Vakar daudzviet Latvijā, arī Liepājas kinoteātrī “Balle”, sāka demonstrēt režisora Arvīda Krieva jauno spēlfilmu “Dancis pa trim”. Tajā no mūspuses filmējās Mārtiņš Freimanis, kuram diemžēl nebija lemts piedzīvot pirmizrādi, un grupas “Willow Farm” bundzinieks Matīss Pavītols.

Filma stāsta par trīs jaunu cilvēku mīlestību, kuru attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944.–1945. gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, gan Otrā pasaules kara laikā. Filma tapusi pēc Voldemāra Kārkliņa romāna “Tikai mīlestība”. Galvenajās lomās redzams Mārtiņš Freimanis, Kristīne Nevarauska un Jānis Vingris.

Uz filmas pirmizrādi Liepājā visai kuplā skaitā lielākoties bija ieradušies gados vecāki ļaudis, arī liepājnieks Dainis Bergholcs. Viņš esot redzējis visas latviešu filmas, tāpēc nācis novērtēt arī “Danci pa trim”. “Mārtiņš (M. Freimanis – I.G.) man patika, es nekur citur televīzijā nebiju viņu redzējis, tikai dokumentālajā filmā “Kaupēns”. Nebiju domājis, ka viņš tik labi spēlējis,” patīkami pārsteigts bija D. Bergholcs.

Arī Sintija Jansone uzslavēja Mārtiņa Freimaņa tēlojumu. Darbā redzami vēl vairāki citi pazīstami cilvēki, piemēram, kā dziedātāji Lauris Reiniks un Kaža. Gados jaunā liepājniece norāda, ka, skatoties uz viņiem, bijis mazliet jāpasmaida. “Man tas šķita muļķīgi, ka filmā savāktas tik daudzas zvaigznes,” viņa saka. Taču kopumā jaunā spēlfilma viņai patikusi, lielākoties tādēļ, ka tā ir vēsturiska, tāpēc var uzzināt jaunus faktus par sendienām, un ka tās priekšplānā ir mīlestības stāsts.

Par filmēšanas procesu M. Pavītols saka: “Tas ir interesanti. Tā ir cita dzīve. Galaprodukts ir viens, bet tas, kā tā filma top, ko cilvēki dod cits citam, ir pavisam kas cits. Tāpēc es filmu skatos un redzu daudz citādāk nekā pārējie.”

Mūziķis izvērtē, ka viņam visgrūtākais bijis pārvarēt vēlmi netēlot filmēšanās laikā, būt pašam. Īpaši viņš uzslavē A. Krievu, norādot, ka viņam, cilvēkam, kas nekad iepriekš nav filmējies, bijis ļoti viegli ar režisoru sadarboties.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 5.marta numurā.

#kvards-20110305-05#


Matīss Pavītols, kurš “Dancī pa trim” atveido kurelieti Oto (pirmais no labās), bija ieradies uz pirmizrādi, lai kopā ar citiem liepājniekiem novērtētu, kāda tad tā ir sanākusi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz