Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jauni piešķīrumi kultūrai

Jauni piešķīrumi kultūrai
Foto: liepajniekiem.lv
31.03.2016 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Valsts Kultūrkapitāla fonds informē, ka noslēgušies konkursi mērķprogrammās “”Latvijas valsts mežu” atbalsts koru un tautas deju tradīcijas attīstībai” un “Latviešu oriģinālmūzika”, kurā līdzfinansējums piešķirts arī mūspuses kolektīviem un ar Liepāju saistītiem projektiem.

Tā Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centrs saņēmis 1500 eiro atbalstu sieviešu kora “Aija” dalībai XX Starptautiskajā Staša Šimkus koru konkursā Lietuvā. Tikpat lielu summu Liepājas Kultūras pārvalde saņēmusi kora “Aija” mūzikas albuma “Uzvelc baltu zēģelīti” izdošanai. Liepājas Universitātes sieviešu kora “Atbalss” dalība konkursā Vācijā arī atbalstīta ar 1500 eiro. Savukārt Liepājas Kultūras pārvalde saņēmusi 1000 eiro līdzfinansējumu Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktā kora “Lauma” dalībai starptautiskā folkloras, koru un orķestru festivālā Vīnē un Bratislavā.

Radošo braucienu atbalsta programmā ar 470 eiro atbalstīts Janas Rūces brauciens uz Baltijas Rakstnieku un tulkotāju centru Visbijā, bet latviešu oriģinālmūzikas lauciņā taps vairāki jaundarbi. Liepājas Simfoniskais orķestris saņēmis 2000 eiro Jāņa Lūsēna 4. simfonijas tapšanai. Rihards Zaļupe raksta “Liepājas trio”, bet Selga Mence turpina darbu pie skaņdarba “Laika vējos”. Savukārt Ēriks Ešenvalds saņēmis atbalstu otrās multimediālās simfonijas – Flautas koncerta – pabeigšanai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz