Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jauniešu teātra studijai pirmizrāde “Makss un Morics”

Jauniešu teātra studijai pirmizrāde “Makss un Morics”
15.03.2013 17:23

Atslēgvārdi

Trešdien, 20. martā, pulksten 19 Latviešu biedrības nama Kamerzālē uz Vilhelma Buša darba ”Makss un Morics” iestudējuma pirmizrādi aicina Jauniešu teātra studija, režisores Juris Ločmelis un kostīmu māksliniece Maija Drāzniece, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Titullomās – Deivids Kozlovskis un Raimonds Vītoliņš.

Ik gadu vairāki jaunieši izvēlas savu brīvo laiku pavadīt līdzdarbojoties Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijā režisora Jura Ločmeļa vadībā. Tādēļ arī ik gadu studijas režisors iestudē jaunas izrādes, lai ikkatrs studijas dalībnieks varētu sevi apliecināt kā aktieri.

Jauniešu teātra studijas spēlētās izrādes – ”Love or not to love”, kuru režisors Juris Ločmelis veidojis apvienojot Viljama Šekspīra sonetus un lugu fragmentus un pagājušās sezonas spokaino kriminālstāstu ar stereo elementiem ”Vai tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?” – gan skatītāji, gan eksperti vērtējuši atzinīgi.

Savu pirmo lielo lomu un pirmizrādi trešdien, 20. martā, pulksten 19.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē izrādē ”Makss un Morics” izspēlēs Jauniešu teātra studijas dalībnieks Deivids Kozlovskis, kurš studijā darbojas tikai no 2012. gada. Viņš izrādē iejutīsies Maksa lomā, bet blēņdara draugu Moricu atveidos Raimonds Vītoliņš. Viņš studijā aktīvi darbojas kopš 2009. gada.

”Katrs no mums zina stāstu par diviem blēņdariem – Maksi un Moricu. Vācu rakstnieka un karikatūrista Vilhelma Buša pasaka bildēs beidzas ar abu blēņdaru didaktisku pārmācību – pie tam – dramatisku. Iestudējumi parasti beidzas laimīgi – abi nedarbji nožēlo savu rīcību. Bet kāpēc viņi ir tik nerātni? Aiz garlaicības? Varbūt. Mūsu iestudējums, iespējams, neatbildēs uz šiem jautājumiem, bet ļaus palūkoties uz sevi mazliet spilgtākā gaismā,” par gaidāmo pirmizrādi stāsta tās režisors, aicinot ikkatru interesentu atnākt uz šo viencēliena atraktīvo izrādi ar klaunādes elementiem.

Ieejas maksa koncertā Ls 1. Biļetes var iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama, Liepājas Olimpiskā centra, t/c ”Ostmala” un Liepājas teātra kasēs, ”Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā un http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/6179, kā arī stundu pirms koncerta sarīkojuma norises vietā.

Uzziņai

Vilhelms Bušs (pilnā vārdā Heinrihs Kristians Vilhelms Bušs dzimis 1832. gada 15. aprīlī, miris 1908. gada 9. janvārī), kura pazīstamākais darbs ir ”Makss un Morics” (1865., latviski atdzejojusi Aspazija) bija vācu karikatūrists, mākslinieks un dzejnieks, kurš pazīstams kļuva ar satīriskiem ilustrētiem stāstiem.

Mācījies viņš bija inženierzinātnes un mākslu Diseldorfā, Antverpenē un Mihenē, vēlāk pievērsies karikatūru zīmēšanai, gleznošanai un tēlniecībai. V. Bušs tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu komiksu žanra pamatlicējiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz