Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jauno mediju māksla Rīgā

Jauno mediju māksla Rīgā
10.06.2011 07:00

Visas nedēļas garumā Rīgā, tirdzniecības centrā “Barona centrs”, ir apskatāma Liepājas Universitātes studiju programmas “Jauno mediju māksla” bakalaura darbu izstāde “Cita lokācija”, kas piedāvā deviņu studentu darbus.

“Cita lokācija” ir vārdu spēle, kas sevī ietver ne tikai fiziskās vides maiņu (Liepāja – Rīga), bet arī ceļojums laikā ar video projekciju, audio un video materiālu palīdzību u. c. Izstādē būs apskatāmi šā gada bakalauru darbi, kas tapuši pusgada laikā, izmantojot trīs studiju gada laikā uzkrātās zināšanas un iemaņas  video, skaņu mākslā, foto un animācijā, tīkla mākslā, mediju teorijā u. c.

Izstādes atklāšanā vēsturiskajās Andrejsalas termoelektrostacijas telpās Raimonds Apse prezentēja elektroakustisko skaņu instalāciju “Spēkstacija”, kuras dokumentācija apskatāma izstādē. Arta Kupriša tikmēr piedāvā  pētījumu eksperimentālas mūzikas kompozīcijas izveides jomā “Skaņu kārtošana muzikālā kompozīcijā, pielietojot nejaušības principus”. Baibas Matisones “Lomogrāfija kā interaktīvas spēles elements” ir interaktīva interneta vietne, kur lietotājs var izveidot savu foto animāciju no 36 personīgām analogām lomogrāfijām. Viktorijas Popovas bakalaures darbs ir videoklips grupas “Otra puse” dziesmai “Dejo ar lietu”, Līga Rēriha piedāvā īsfilmu, kurā par savu psiholoģisko un fizisko laiku runā piecas dažādu paaudžu sievietes – “Laika interpretācija video”. Undīnas Reinfeldes darbs “Kļūdas estētika mākslā. Video konstrukcija” runā par vizuālajiem efektiem, kas radušies kļūdas dēļ. Olgas Tihomirovas veidotais animācijas darbs “Alt + Ego” izpildīts ar fotogrāfijas un grafikas sintēzes palīdzību. Krista Ēberliņa mākslas darbā “Dodoties uz nekurieni” uzmanība tiek pievērsta jautājumiem par ilgtspējīgu ideju ienākšanu laikmetīgajā mākslā, par izmaiņām, inovācijām un kritiku, ko nes Ilgtspējīgā māksla kā atsevišķa žanra izkristalizēšanās gan teorijā, gan praksē. Bet Ilzes Janmeres sociālais mākslas projekts “Aksesuārs un spiegu tehnoloģijas” piedāvā apskatīt sabiedrību, birokrātijas iestādes u. c. caur spiegu kameras prizmu.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz