Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jauns īsprozas krājums

Jauns īsprozas krājums
Foto: Publicitātes
26.06.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, kas atrodas Jēkaba kazarmās, 4.jūlijā notiks rakstnieces, publicistes, Latvijas Rakstnieku savienības biedres Lāsmas Gaitnieces jaunākās grāmatas “Par to, ko tu man neteici” atvēršanas svētki.

Tas ir īsprozas krājums ar 15 stāstiem, strukturēts divās daļās. Grāmatā attēlotā darbība noris dažādos laika posmos: Latvijas pirmās brīvvalsts laikā, padomju okupācijas gados un pat mūsdienās. Ne mazāk plašas ir arī ģeogrāfiskās robežas. Vairākas neparastas situācijas izspēlētas gan dažādās vietās Latvijā (Rīga, Jūrmala, Liepāja, Nīcas pagasts), gan tuvākās un tālākās ārzemēs (Ungārija, Šveice, Austrālija, Afganistāna).

Autore jaunākajā grāmatā, kas pēc skaita ir viņas piektais daiļliteratūras darbs, nedaudz pievērsusies arī vēsturei: stāstā “Ungāru motīvs” vēstīts par 1956. gada Ungārijas revolūciju un tās atbalsi, darbā “Bazils un Baseta” ieskicētas PSRS kara pret Afganistānu šausmas, savukārt stāstā “Valērijas lidojums” stāstīts par Austrālijas ierēdņu diskriminējošo aizliegumu sievietēm civilās aviācijas pilotēm pildīt darba pienākumus. Jāpiebilst, ka stāstu krājums “Par to, ko es tev neteicu” ir veltīts pirmajai latviešu sievietei civilās aviācijas pilotei Valdai Ošs-Lamondei (1935–1968), kas ir rakstnieces radiniece. L. Gaitnieces jaunākā grāmata ir ASV latviešu izdevuma “LAIKS” 2018. gada literāro darbu konkursa uzvarētāja.

Īsprozas darbu krājumu izdevusi SIA “VESTA-LK”, tas iekļauts sērijā “LAIKA grāmata”. Darba redaktore ir Gundega Saulīte, māksliniece – Zane Neimane.  

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz