Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jubileju sagaida ar ieceri par bakalaura programmām

Jubileju sagaida ar ieceri par bakalaura programmām
Foto: Egons Zīverts
27.11.2017 07:12

"Kurzemes Vārds"

Ar svinīgo pasākumu un koncertu gandrīz piecu stundu garumā koncertzālē “Lielais dzintars” 24. novembra vakarā aizvadītas Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas struktūrvienības Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas 95 gadu jubilejas svinības. Tajās sirsnīgu atmiņu un muzikālie brīži mijās ar svētku runām un apsveikumiem.

Mūzikas skolas svētku koncerta vadītāju pienākumus pildīja vokālās klases 2001. gada absolvente Ance Krauze un vijoles klases 1985. gada absolvents Zigfrīds Muktupāvels. Uz skatuves kāpa gan dažādu laikposmu absolventi, populārās un akadēmiskās mūzikas pārstāvji kā Igo, Aivars Hermanis, Juris Kristons, Andris Ērglis, Ainars Virga, Ivars Bezprozvanovs, Jurijs Savkins, Laura Teivāne u. c., gan tagadējie audzēkņi – skolas simfoniskais orķestris, bigbends, meiteņu koris, zēnu koris u. c.

Muzikālas uzstāšanās mijās ar svinīgajām uzrunām un pateicībām par ieguldīto darbu. Kultūras ministrijas atzinības rakstus saņēma Līna Andrejeva, Astra Ziemele, Aija Engelmane un Gunārs Jēkabsons, kuri tika sveikti ar skaļiem aplausiem un stāvovācijām. Latvijas Nacionālā kultūras centra goda rakstus pasniedza bijušajai mūzikas skolas direktorei Zitai Karlsonei, Iritai Kalējai, Daigai Hiršsonei, Andrim Kontautam, bet atzinības rakstus – Inārai Trūbai, Laimai Sveilei un Renātei Sviriņai. Tika pasniegtas arī pašvaldības pateicības, tās saņēma pedagogi Inna Pozņaka, Beata Zariņa-Blaščinska, Jānis Ivuškāns, Kristīne Varažinska, Ilze Balode, Valērijs Šestilovskis, Normunds Kalniņš, Māris Kupčs un direktore Inga Auziņa. Arī I. Auziņa pasniedza pateicības rakstus – gan skolas atbalstītājiem, gan darbiniekiem.

Skolu 95. gadadienā sveica ne tikai Kultūras ministrijas, Latvijas Nacionālā kultūras centra un pašvaldības pārstāvji, bet arī Liepājas reģiona mūzikas skolas, Ventspils Mūzikas skola, Liepājas Universitāte, Liepājas Izglītības pārvalde, koncertzāle “Lielais dzintars” un citi. Mūzikas vidusskolu jubilejā sveica arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis un profesore Anda Beitāne. I. Auziņas mudināts, G. Prānis atklāja Mūzikas vidusskolas un Mūzikas akadēmijas ieceri tepat Liepājā īstenot arī augstākā līmeņa mūzikas izglītības programmas.

Pēc koncerta, kas izskanēja ar kopīgi dziedātu Liepājas himnu “Pilsētā, kurā piedzimst vējš”, mūzikas skolas 95. jubilejas un salidojuma neformālā daļa turpinājās Melngaiļskolas telpās Ausekļa ielā 11/15. Ēka salidojuma dalībniekus sagaidīja ar renovētu fasādi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz