Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūras svētki − labākie Baltijā

Jūras svētki − labākie Baltijā
25.10.2010 07:00

Atslēgvārdi

Umeo pilsētā Zviedrijā notikušajā Baltijas pilsētu savienības Kultūras komisijas sesijas laikā tika pasniegta ikgadējā “Kultūras balva”.

Balva šoreiz tika Liepājas Kultūras pārvaldei, kas konkursam pieteica tradicionālos Jūras svētkus ar to laikā notikušo Nacionālo biedrību koncertu, 15. mākslinieku plenēru un Starptautisko ielu teātra festivālu.

Šā gada “Kultūras balvas” galvenā tēma bija “Starpkultūru dialogs”, un pavisam konkursā tika iesniegti 10 pieteikumu no piecām valstīm − Igaunijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas. Ekspertu komisija deva priekšroku pasākumam ar Baltijas dimensiju, uzsverot, ka Jūras svētki atbilst arī aktuālajām kultūras tendencēm. “Mums likās interesanti arī, ka festivāls notiek ostas zonā, kas ir no jauna atdzimusi, ietekmējot arī Liepājas identitāti,” sacīja Kultūras komisijas priekšsēdētāja Tarja Hautamaki.

Balvas pasniegšana notika 2014. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētā Umeo izveidotajā “Stikla mājā” un Liepājas Kultūras pārvaldes pārstāvji Krista Kalnarāja un Kaspars Vecvagars no Umeo nekavējoties vēstīja par liepājnieku panākumiem “Kurzemes Vārdam”.
UBC Kultūras balva tiek pasniegta kopš 2006. gada. To saņēmušas arī Cēsis Latvijā, bet citus gadus balva par dažādiem sasniegumiem kultūras jomā aizceļojusi uz pilsētām Zviedrijā, Somijā un Polijā. Balvas ieguvējam tiek arī naudas prēmija 1500 eiro apmērā. Jautāti, kā šī nauda tiks izlietota, liepājnieki bez kavēšanās atbildēja, ka to noteikti liks lietā, organizējot nākamā gada Jūras svētkus.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz