Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā izmērīt kultūras ekonomiskumu?

Kā izmērīt kultūras ekonomiskumu?
10.11.2010 07:00

Atslēgvārdi

Liepājā ar lasījumu viesojās Arjo Klemers, kas Eiropā pazīstams kā pirmais speciālists, kurš ieguvis zinātnes grādu kultūras ekonomikā.

Kultūras loma tautsaimniecībā un kultūras vērtība bija galvenie temati, uz kuriem profesors fokusējās savā lekcijā. To apmeklēja vairums pilsētas kultūras nozares vadošo darbinieku, kultūras studentu un kultūras jomā iesaistīto uzņēmumu pārstāvju, kā arī viesi no citām Kurzemes pašvaldībām un pat tālākām vietām. Šāda interese par lekciju bija tieši tāpēc, ka Arjo Klemers Latvijā ieradās pirmo reizi pēc Liepājas Kultūras pārvaldes uzaicinājuma, interesentiem piedāvājot unikālu lekciju par kultūras lomu valsts ekonomikā.

Kultūras ekonomika ir samērā jauna zinātne, tāpēc Arjo Klemera lekcijas ir ļoti pieprasītas, jo sniedz jaunu skatījumu uz kultūru. Klausītāji gan atzina, ka lektora skatījums uz tēmu ir diezgan teorētisks un uz rietumnieka pozīcijām balstīts, tāpēc daudz kas Latvijas apstākļiem nav piemērojams, taču reizē lielākais ieguvums no lekcijas bija arī citāds skatījums uz kultūru, ko piedāvāja profesors. Un tas vienmēr ikdienas darbos aizņemtajiem kultūras darbiniekiem bija ļoti būtiski, lai gan viņiem radās daudz jautājumu par to, cik īsti izmērāms ir kultūras devums ekonomikā. Un vai par to, ka kultūra vairo sociālo kapitālu un tas savukārt tieši ietekmē ekonomiku, vairāk nav jāpārliecina politiķi, nevis kultūras darbinieki?

Anda Pūce
“Kurzemes Vārds”

Arjo Klemera vadītā lekcija bija kupli apmeklēta un to noklausījās gan vietējie kultūras darbinieki, gan viesi no citām pašvaldībām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz