Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā no “softa” dabūt cieto jēgu?

Kā no “softa” dabūt cieto jēgu?
Foto: Egons Zīverts
27.09.2016 07:06

"Kurzemes Vārds"

Dienā, kad pirms gada Liepāju pārņēma kultūras nakts “Akti naktī”, Karostas ūdenstornī norisinājās diskusija “Pilsētas magnēts – krāsaināka Liepāja”, ko rīkoja mākslas centrs “Totaldobže” un Liepājas Radošais klasteris “Ideju siltumnīcas” ietvaros.

Karostas ūdenstornī notikušajā pasākumā par dažādiem tematiem runāja viesi, kas darbojas dažādās ar kultūras nozari saistītās organizācijās. Latvijā dzīvojošs urbānists no Vācijas, “Urban Institute Latvia” izveidotājs un vadītājs Jonass Bīhels skaidroja, kā kultūras klātbūtne publiskajā telpā ietekmē pilsētas attīstību. Biedrības “I did it” vadītāja, mūsdienu mākslas foruma “Baltā nakts” un citu Rīgas pilsētas festivālu un svētku aktivitāšu organizētāja Madara Gruntmane akcentēja bezmaksas kultūras pasākumu devumu pilsētai un dalījās savā pieredzē. LiepU Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja Anna Priedola iepazīstināja ar jauno mediju mākslas projektiem Liepājā. Koprades vietas “Skola 6” Cēsīs izveidotāja un vadītāja Dita Trapenciere stāstīja, kā pēdējā desmitgadē mainījusies pilsētas atmosfēra Cēsīs. Savā pieredzē un iespaidos dalījās arī radošās telpas “Ideju bode” vadītāja Krista Kalnarāja, mākslinieks, mākslas centra “Totaldobže” vadītājs Kaspars Lielgalvis, kinorežisors, viens no galvenajiem Kaņepes Kultūras centra iniciatoriem un virzītājspēkiem Dāvis Kaņepe.

Pēc prezentācijām visi runātāji atvērtā diskusijā kopīgi ar auditoriju mēģināja fiksēt dienas vērtīgākās idejas par to, kam būtu vērts pievērst uzmanību, lai vēl vairāk bagātinātu radošo un kultūrvidi Liepājā. Pasākums ne tikai piedāvāja iepazīties ar dažādām pieredzēm, darbojoties kultūras sektorā. Pēc prezentācijām norisinājās diskusija, kurā ikviens bija aicināts izteikties par apspriestajiem tematiem. Tās laikā izskanēja dažādi viedokļi par to, kā nākotnē izmantot Karostas ūdenstorni, kā Liepājai kultūras nozarē trūkst, kā pašvaldībai un ideju bagātiem cilvēkiem veiksmīgāk rast kopīgu valodu un ko katrs pats varam darīt lietas labā. Piedāvājam fragmentāri ielūkoties diskusijā:

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 27.septembra numurā.

#kvards-20160927-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz