Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā skan dzintars?

Kā skan dzintars?
26.07.2010 07:00

Atslēgvārdi

Trešdien, 28. jūlijā, pulksten 19 viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē izskanēs kārtējais festivāla “Liepājas vasara” koncerts “Amber sound brass”, ko kopā ar kolēģiem gatavo Dzintars Jurgelaitis, kas pats stāvēs arī pie diriģenta pults un vadīs koncertu.

Enerģijas pilno programmu, kurā izskanēs gan Baroka laika franču dejas, gan džeza un vieglās mūzikas skaņdarbi, mūziķi no Valsts Liepājas Simfoniskā orķestra gatavo ar milzu patiku un pozitīvismu. Pirmo reizi viņi apvienojušies lielā metālpūšamo instrumentu ansamblī “Amber Sound Brass”. Dzintars Jurgelaitis stāsta, ka pašlaik Latvijā metālpūšamie instrumenti piedzīvo tādu kā renesansi, jo radušies daudzi jauni un spēcīgi kolektīvi, ko veido profesionāli un spēcīgi mūziķi. Arī Liepājas orķestrī metālpūšamo instrumentu grupa ir ļoti spilgta, tāpēc arī loģiska bijusi šāda ansambļa izveide.

Ansamblī spēlē četri trompetisti − Juris Tereščuks, Jānis Ivuškāns, Oleksijs Demčenko un Viktors Hrustaļovs, četri trombonisti – Arturs Hrustaļovs, Sandis Bārdiņš, Eižens Baļķens un Māris Zondaks, mežradznieks Edgars Ruģelis, tubists Mārtiņš Leišavnieks un sitaminstrumentālists Andris Ērglis. Andris koncertā piedalās kā īpašais viesis, bet Dz. Jurgelaitis atklāj noslēpumu, ka šoreiz viņa priekšnesums nebūs vokāls. “Programma, ko esam sagatavojuši, mums pašiem ļoti patīk, tāpēc ceram, ka tā patiks arī klausītājiem, taču, tā kā viņiem galvenais ir pozitīva enerģētiskā apmaiņa, tad to nu varu garantēt par visiem simt procentiem,” saka Dz. Jurgelaitis.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Dzintars Jurgelaitis gatavo enerģijas pilnu programmu un ar garantiju sola dzīvesprieka pieplūdumu klausītājiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz