Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kad talants un drosme ir sirdī

Kad talants un drosme ir sirdī
14.05.2009 07:04

Atslēgvārdi

Latviešu biedrības namā ar koncertu “Nāc nākdama, vasariņa” vakar savu dejotāju, dziedātāju un daiļrunātāju māku demonstrēja vairāk nekā simt bērnu un pieaugušo ar īpašām vajadzībām.

Tas jau bija divpadsmitais koncerts, ko Liepājā organizē un finansiāli atbalsta domes Sociālais dienests.

Divas reizes gadā cilvēki, kam jāpārvietojas ratiņkrēslos, kuriem jādzird ar acīm un jāredz ar rokām, kuri pasauli uztver caur savu īpašu prizmu, pierāda un parāda, ka ar strādātgribu, talantu un, galvenais, drosmi sirdī var radīt sirsnīgus priekšnesumus. Un tie neatpaliek no tā saucamo veselo cilvēku, reizumis pat profesionāļu varējuma. Katram koncertam tā dalībnieki gatavojas ar vislielāko atdevi. Tas viņiem un, protams, viņu skolotājiem, sociālajiem darbiniekiem, treneriem ir veids, kā sevi apliecināt. Sociālās aprūpes centra “Aizvīķi” sociālā aprūpētāja Anita Ņikitina, kuras audzēkņi arī piedalījās šajā koncertā, teica, ka tas viņu dzīvē ir liels un svarīgs notikums, ko viņi gaida no vienas reizes līdz nākamai. Tā ir iespēja iziet no sava pansionāta, redzēt pasauli, kaut mirkli justies kā līdzīgam starp līdzīgiem. Ar tādu pašu noskaņu vakar dejoja Sociālā dienesta “Ratiņdeju studija”, dzirdes invalīdu “Latvju deju kopa”, Speciālās internātpamatskolas audzēkņi, Sociālā dienesta Dienas centra personām ar garīgās attīstības traucējumiem klienti, Liepājas sieviešu invalīdu asociācijas “Aspazija” ansamblis, Latvijas Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrības Liepājas nodaļas ansamblis, sociālās aprūpes centra “Iļģi” Pusceļa mājas iemītnieki, Sociālā dienesta grupu dzīvokļu solisti. Katru koncerta priekšnesumu pavadīja dāsni skatītāju aplausi, bet īpaši devīgi tie tika viesiem – Agatei Cukurai ar Liepājas Baleta un deju studiju, kas izpildīja spāņu un Austrumu dejas, un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas akordeonistu trio “Finito”.

Līvija Leine,
“Kurzemes Vārds”

Sociālās aprūpes centra “Aizvīķi” meitenes savam “Ceļojumam ziedu pasaulē” posās rūpīgi jo rūpīgi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz