Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kafija par dzejoli

Kafija par dzejoli
Foto: Publicitā
21.03.2016 07:09

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Šodien, Pasaules dzejas dienā, arī kafejnīcā “Darbnīca”, tāpat kā vairāk nekā tūkstoš kafejnīcās citur pasaulē, varēs par kafiju norēķināties ar dzejoli.

Būtu ļoti vēlams, lai tas būtu paša sacerēts, tomēr tā nav obligāta prasība – saka “Darbnīcas” saimniece Inta Šoriņa. Obligāts nosacījums ir vien tas, ka tam jābūt rakstītam ar roku. “Taču tā ir iespēja radoši izpausties,” viņa saka – oriģināldarbs noteikti būtu interesantāks.

Šajā akcijā šodien iesaistās 1280 kafejnīcu 34 valstīs. Tā, atsaucoties uz laikrakstu “The Guardian”, raksta portāls “Satori.lv”. Akcijas iniciatore ir Austrijas kafijas grauzdētava “Julius Meinl”. Latvijā Pasaules dzejas dienā iesaistās trīs kafejnīcas, reizē ar liepājniekiem arī “Astor hotel” kafejnīca Rīgā un “Vēsma” Daugavpilī.

“Darbnīca” akcijā piedalījusies arī pērn, tad saņemts apmēram trīsdesmit dzejoļu. Tie glabājas mapītē pie I. Šoriņas, kopijas nosūtītas rīkotājiem.

“Satori” vēsta, ka dzejnieks un konceptuālais mākslinieks Roberts Montgomerijs nolēmis apkopot visus apmaiņā pret kafiju nodotos dzejoļus un radīt instalāciju, ko novietos pagaidām vēl noslēpumā turētā vietā Londonā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz