Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kailums kā atklāsmes līdzeklis

Kailums kā atklāsmes līdzeklis
16.07.2007 19:19

0

Atslēgvārdi

Kanālmalas restorāna “Karaliskais ķēķis” zālē atklāta Liepājas Tautas fotostudijas dalībnieces Ineses Kalniņas  melnbaltās fotogrāfijas izstāde “Brīvās robežas”. Tajā skatāmas sešpadsmit vīriešu un bērna akta fotogrāfijas, kas tapušas bakalaura darba ietvaros Liepājas Pedagoģiskās akadēmijas studiju programmā “Māksla”. Tā nebūt nav Ineses Kalniņas pirmā tikšanās ar publiku.   Izstāžu apmeklētāji viņas daiļradi jau varējuši aplūkot   personālizstādēs “Alternatīva”, “Četri balti krekli” un “Fiksētā nostaļģija”. Jaunās, bet apdāvinātās fotomākslinieces darbi pēdējos gados skatāmi arī Tautas fotostudijas rīkotajās izstādēs mūsu valstī un ārzemēs, kur viņa allaž piesaista interesentus ar savu savdabīgo redzējumu.

Fotogrāfe izpelnījusies ievērību arī Liepājas mākslinieku rudens izstādē, kur saņēmusi naudas prēmiju.

Studijas vadītājs Varis Sants  atzīst, ka Inese ir viena no  darbīgākajām radošā kolektīva autorēm, kas gruzd nepacietībā  izpausties un atklāt skatītājiem savu neparasto pasaules izpratni un redzējumu. No sevis gribu piebilst, ka Inesei patīk strādāt pie  sižetiem, kas sabiedrībā netiek uztverti nepārprotami un, kā mēdz sacīt, balansē uz viedokļu naža asmens.

Arī vīriešu akta fotografēšana ir šādas neierastas darbošanās lauks, bet “Brīvās robežas” – tās tiešs rezultāts. Inese Kalniņa atklāj, ka par modeļiem studijā aicinājusi kļūt četrus savus draugus – aktieri Uģi, spēlmani Pēteri, fotogrāfu Matīsu un mūziķi Andreju, kurš kailfoto bildēs fiksēts kopā ar bērnu. “Kails cilvēks ir neaizsargāts un paškritisks, tas ļauj dziļāk ieskatīties viņa pārdzīvojumos un izjūtās,” saka māksliniece. Viņa esot apņēmības pilna turpināt strādāt pie šī fotogrāfiju cikla, jo uzskata, ka sešpadsmit darbos cikla potenciālu vēl ne tuvu nav izdevies  izsmelt.

Daudzi skatītāji un arī šo rindu autors bija vienisprātis, ka jaunās fotogrāfes sagatavotā tumšā tonalitātē meistarīgi darināto fotogrāfiju ekspozīcija lieliski iederas restorāna “Karaliskais ķēķis”   zeltainajā interjerā. Un arī tas ir jāvērtē kā Ineses panākums, jo Liepājā telpu, kur izstādīt savu fotociklu, esot atradusi pati.  Labi, ka sastapusi atsaucīgus cilvēkus, kas atbalstījuši ieceri. Paldies par to!

Telpu, kur izstādīt savu atkailināto modeļu fotociklu, atradusi Inese Kalniņa pati – tas ir “Karaliskais ķēķis”.

Inese Kalniņa. “Dubultais akts”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz