Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karostas un Neatkarības kara muzejam spīd gaisma tuneļa galā

Karostas glābšanas biedrības iecerētais Karostas un Neatkarības kara muzejs redānā beidzot ieraudzījis gaismu tuneļa galā gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, pastāsta biedrības vadītāja Monta Krafte. Ekspozīcijas telpās ir ievilkta elektrība un sākta tās iekārtošana.

Karostas un Neatkarības kara muzejam spīd gaisma tuneļa galā
Foto: militaryheritagetourism.info.lv
15.11.2021 06:00

"Kurzemes Vārds"

Gaisma gaidīta teju gadu, pieslēguma ierīkošana ievilkusies birokrātisku kavēkļu dēļ, arī ārkārtējā situācija iespaidojusi procesu, tāpēc plāns atvērt jauno muzeju 14. novembrī, dienā, kad 1919. gadā notika izšķirošā kauja par Liepāju un Bermonta armijas patriekšana, nevarēja īstenoties, atzīmē M. Krafte. ”Tagad mums ir gaisma un beidzot varam sākt kaut ko darīt.

Tomēr ekspozīciju nevar iekārtot dažās nedēļās. Neuzdrošinos datumu nosaukt, jo vēl ir daudz neskaidrību, mājsēdes laikā pat nevaram veikalā nopirkt nepieciešamos sīkumus,” viņa saka.

Biedrības vadītāja spriež, ka diez vai ziemā cilvēki speciāli brauks uz muzeju, tāpēc, visdrīzāk, apmeklētājiem to varētu atvērt pavasarī, sākoties siltam laikam un tūrisma sezonai.

”Neatkarības cīņu laikā arī bija haoss un dažādi ārēji apstākļi, bet cilvēki darīja to, kas bija jādara. Mēs arī darīsim visu, kas nepieciešams,” optimistiska ir M. Krafte. ”Ekspozīcijas māksliniece Anna Heinrihsone salīdzināja šo projektu ar atjautības uzdevumu, kurā visu laiku nākas izlīst caur adatas aci un pielāgoties ārējiem apstākļiem.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz