Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kefīrs pirms pirmizrādes

Kefīrs pirms pirmizrādes
27.02.2009 07:04

Atslēgvārdi

Uz kluba “Fontaine Palace” galdiem parasti kefīra paku nav. Bet vienvakar veselīgā dzēriena paciņas izklaides vietā pa kluso bija ienesuši četri atturībnieki – Egons Dombrovskis, Ēriks Vilsons, Edgars Pujāts un Juris Jonelis jeb izrādes “Sargs” komanda. Uz kefīra paciņām bija uzspiests derīguma termiņš – 27.februāris. Pirmizrādes datums. Mākslinieki bija izgājuši ārpus Liepājas teātra telpām ar kefīru azotē, lai parunātu par Harolda Pintera lugas “Sargs” iestudējumiem.

Gan to, kas piedzīvos pirmizrādi, gan to, ko savulaik, 1988.gadā, uz Liepājas teātra skatuves uzvedis Juris Rijnieks. Šai komandai bija ko runāt un salīdzināt. Piemēram, Ēriks Vilsons režisora Jura Rijnieka “Sargā” atveidojis psihiatriskajā slimnīcā pabijušo Astonu, bet jaunais režisors Juris Jonelis viņam iedevis klaidoņa Deivisa lomu. J.Jonelis “Kurzemes Vārdam” pačukstēja, ka tas Vilsonam mazliet radot apjukumu, viņam dialogos jūkot, kurā tēlā tajā brīdī atrodas. Vai misēšanās notiek vēl joprojām? “Protams! Viss nāk ar laiku. Varu apsolīt – pirmizrādes vakarā pilnīgi viss sajuks,” nopietni apgalvo Ē.Vilsons, kas pārējos sarunas biedros izraisa lielus smieklus.

Ir ko teikt arī Egonam Dombrovskim. Jo, izrādās, studiju laikā arī viņš spēlējis Astonu. Tas bijis kursadarbs, kurā piedalījies arī Edgars Pujāts, kurš tad bijis Astona vecākais brālis Miks. “Kad tagad lasīju lugu, domāju, ka es būšu Astons,” neslēpj E.Dombrovskis. Taču nekā – Juris Jonelis vēlējies viņu redzēt kā Miku. “Patiesībā es ļoti priecājos, ka Astonu spēlē Pujāts,” apgalvo E.Dombrovskis. Vai Pujāts būs labāks Astons? “Protams,” bez vilcināšanās atteic aktieris. “Viņam ir zilas krāsas cepure ar diviem bumbulīšiem.”

E.Dombrovskis vēl pastāsta, ka šajā izrādē nebūšot alkoholisko dzērienu. Un priekšplānā būšot tikai vīrieši. Ē.Vilsons secina, ka abām izrādēm ir vēl daudz kopīgu lietu: “Kopīgs ir tas, ka abi režisori ir Juri – viens Rijnieks, otrs – Jonelis. Vēl kopīgs, ka abi režisori mazliet zaudējuši saprātu, apdulluši, iestudējot šo lugu.”

Kad kefīrs jau gandrīz iztukšots, E.Dombrovskis attopas, ka ir taču vēl viena sakritība – vienā dienā dzimuši divi no “Sarga” aktieriem: 2.martā dzimšanas dienu svinēs gan viņš, gan Ē.Vilsons. Tā kā visai drīz fani var doties uz veikalu pēc kefīra, uzlīmēt uz pakām lentes un aktieriem vēlēt vēl daudz labu lomu. Starp citu, ar kefīru veselības uzlabošanai var īpaši palutināt E.Pujātu, kurš pirmdien mēģinājuma laikā kritis un guvis vieglus ievainojumus. Taču tas, par laimi, pirmizrādes datumus neizjauks.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Pirms izrādes ir kārtīgi jāiestiprinās, tam der arī kefīrs, ir pārliecinājušies “Sarga” aktieri Egons Dombrovskis (no kreisās) un Edgars Pujāts.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz