Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kinoklubā “Kaupēna” pirmizrāde

Kinoklubā “Kaupēna” pirmizrāde
27.01.2011 07:56

Atslēgvārdi

Promenādes kinoklubā, kas darbojas viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē, trešdien, 2. februārī, pulksten 19 liepājnieki varēs piedalīties jaunās spēlfilmas “Kaupēns” pirmizrādē.

Kinokluba pārstāvis Kristaps Ruicēns informēja, ka režisora Māra Ozoliņa (operators Raivo Karro) filma uzņemta pēc Andra Grūtupa bestsellera “Tiesāšanās kā māksla” un ir veidota mūsdienīgā formātā – dažas epizodes rekonstruējot ar mākslas filmas elementiem. Filmā izmantoti Kinofoto arhīva materiāli, LVVA dokumentālas liecības, unikāli tiesas protokoli. Galvenajā – Kaupēna lomā filmējies aktieris Egons Dombrovskis, filmā izmantota Jāņa Lūsēna mūzika, tajā piedalās arī citi liepājnieki − Mārtiņš Freimanis, Ainars Virga, dziedātāja Chilly ar savu kori.

Ansis Kaupēns bija bēdīgi slavens laupītājs, kuru pēc vairāku gadu tvarstīšanas 1927. gadā tomēr tiesāja un pakāra. “Kāpēc tautas apziņā viņa tēls ir tik neviennozīmīgs, tomēr heroizēts? Laupītāja Kaupēna lieta, laikā, kad mēs visi šodien jūtamies aplaupīti, kad mūsu valstiskums ir tikpat nestabils kā 20. gados, kad laupīšanu noziegumu statistika bīstami pieaug, − ir izpētes vērta,” ir pārliecināts režisors un producents M. Ozoliņš. Pirms pirmizrādes viņš tiksies ar skatītājiem un sola stāstus par filmēšanas gaitu, iespaidiem, filmas ideju.

Anda Pūce
“Kurzemes Vārds”

Daļa filmas “Kaupēns” uzņemta Ventspilī, Piejūras brīvdabas muzejā, un vairāki ventspilnieki iejutās Kaupēna laikabiedru tēlos, radot ticamu stāstu par mazbānīša aplaupīšanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz