Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Klaipēdas mākslas vēji

Klaipēdas mākslas vēji
Foto: Egons Zīverts
16.08.2016 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas mākslas daudzvirzienu pūsmām un plūsmām uz gandrīz diviem mēnešiem piepulcējušies Lietuvas mākslas vēji. Ar izstādi “Rietumvēji” Liepājas muzejā viesojas Lietuvas Mākslinieku savienības Klaipēdas nodaļas mākslinieki.

Izstādē lietuvieši centušies koncentrēti piedāvāt visplašāko Lietuvas Mākslinieku savienības Klaipēdas nodaļas mākslas ainu. Nodaļas pārstāve Violeta Jusoniene pastāstīja, ka tajā darbojas 115 mākslinieku, kas pārstāv dažādus mākslas virzienus, un katru gadu nodaļai, kas pirms trim gadiem nosvinējusi 40 gadu jubileju, pievienojas arvien jauni dalībnieki. Izstādei Liepājā  darbus atlasījuši 24 mākslinieki, kas nodarbojas ar glezniecību, grafiku, tēlniecību un lietišķo mākslu. “Mēs ļoti gribējām atvest plašu mūsu mākslas spektru – no klasiķiem, kā Edvards Maļinausks, līdz pavisam jauniem māksliniekiem, kā, piemēram, Aurims Eidukaitis,” sacīja V. Jusoniene.

Klaipēdas mākslinieku pārstāve uzsvēra, ka iniciatīva par šādu izstādi pieder Liepājas māksliniekam Aldim Kļaviņam. “Aldis ir kā kultūras vēstnieks starp Latviju un Lietuvu – ja ne viņš, izstādes nebūtu,” uzsvēra V. Jusoniene.

“Ideja lidinājās gaisā vairākus gadus, nekādi nevarējām nonākt pie kopsaucēja,” pastāstīja A. Kļaviņš. “Diemžēl vaina ir tā, ka viņi vienmēr ir gatavi sadarbībai un draudzībai, mēs tādi neesam. Mums nav pat savas organizācijas.” Taču mākslinieks cerību pilns sacīja, ka šādai izstādei ja ne reizi gadā, tad reizi divos jākļūst par tradīciju un izstāde būtu vēlama lielajā zālē.

Klaipēdas un Liepājas mākslinieki vienojās reanimēt attiecības starp abām pilsētām un abām valstīm. Bet mākslinieks un vasaras jūras plenēra rīkotājs Aivars Kleins, sveicot kaimiņus, aicināja tos piedalīties plenērā.

Izstādi “Rietumvēji” Liepājas muzejā varēs apskatīt līdz 2. oktobrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz