Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Komplektē trupu un sāk sadarbību ar universitāti

Komplektē trupu un sāk sadarbību ar universitāti
Foto: Egons Zīverts
01.10.2018 07:06

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Leļļu teātris ar jaunu izrādi “Kur zirgi” sācis 30. jubilejas sezonu. Tās galvenais izaicinājums ir nokomplektēt trupu, kurā pašlaik ir tikai trīs aktieri, bet lielākā intriga – kā veidosies sadarbība ar Liepājas Universitātes dizaina un jauno mediju mākslas studiju programmu studentiem.

“Šī ir mūsu 30. jubilejas sezona. Jubileja pati ir 2019. gadā, un mēs to noteikti atzīmēsim,” pastāstīja Liepājas Leļļu teātra vadītāja Lelde Vīksna. “Gribam sasaukt kopā visus – gan bijušos aktierus, gan pilnīgi noteikti godināt mūsu ilggadējo direktoru un teātra izveidotāju Rihardu Belti, kuram pateicoties Liepājā vispār ir leļļu teātris.”

Sezonu leļļinieki sākuši pavājinātā aktieru sastāvā. Kopš iepriekšējās reizes, kad “Kurzemes Vārds” rakstīja, ka no Leļļu teātra dažādu iemeslu dēļ aizgājuši trīs aktieri – Inga Majore, Krists Mediņš un Uldis Strēlis, darbu tajā atstājusi arī Agnese Kuplēna. Pašlaik trupā ir tikai trīs aktieri – Ingars Gudermanis, Denisa Braša un Madara Enkuzena, kura teātrim pievienojās vasarā. Viņa šeit ir strādājusi jau iepriekš. Aktieri trijatā iznes sezonas sākuma smagumu, taču paralēli tiek komplektēta trupa, īpaši meklējot puišus. “Mēs ceram, ka pēc iespējas ātrāk nokomplektēsim sastāvu līdz galam, jo strādāt ar trim aktieriem ir smagi, vispirms jau viņiem pašiem, jo tā ir ļoti liela fiziska slodze,” sacīja L. Vīksna.

Leļļu teātra režisore Lelde Kaupuža atklāja, ka teātrī atgriezīsies aktrise Vija Mežale, kura tur strādājusi daudzus gadus. Ārštata līgums izrādē “Olafa Ziemassvētki” paredzēts ar Liepājas teātra aktieri Pēteri Lapiņu. Abpusēji izdevīga sadarbība būs teātrim ar Liepājas Universitātē īstenotā Liepājas teātra aktierkursa studenti Ingu Dzintari, kura arī piedalīsies izrādēs. L. Kaupuža skaidroja, ka tādējādi lomu sagatavošana aktiermeistarības kursā I. Dzintarei notiks Leļļu teātrī.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 1. oktobra numurā.

#kvards-20181001-12#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz