Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncertu rīkotāji sprukās. No bezizejas glābs Adeles līdziniece

Pandēmijas ierobežojumi un pēdējā laika ģeopolitiskā situācija radījusi apjukumu vairākās sfērās, viena no tām ir izklaides industrija.

Koncertu rīkotāji sprukās. No bezizejas glābs Adeles līdziniece
Foto: Publicitātes
28.10.2022 00:00

liepajniekiem.lv

”Lūdzu brīdināt liepājniekus par krāpniecisku pasākumu organizatoru. ”YOU ARE events” pasākumi tiek regulāri pārcelti vai nenotiek. Naudu par biļetēm atpakaļ neesmu saņēmis,” redakcijā sašutis vērsās Kaspars Millersons, kurš bija iegādājies biļetes uz 9. aprīlī gaidāmo Ukrainas mākslinieku “PRIME Orchestra Simfo” šovu ”Pasaules hiti”.

Pasākuma rīkotājs Dmitrijs Komarovs kļūdu atzīst, taču vērš uzmanību uz grūtībām, kuras izraisījusi pandēmija un karš Ukrainā.

Kļūda informācijas gūzmā

”Vēlos informēt arī citus, ka šis uzņēmums koncertus regulāri pārceļ, nekomunicē ar klientiem un neatmaksā iegādātās biļetes par nenotikušajiem pasākumiem, kā arī ilgstoši melo. Tuvākie krāpnieciskie pasākumi ir ”Todes” un ”Zivert”. Esiet uzmanīgi,” papildina K. Millersons.

Vīrietis, meklējot taisnību, oktobra sākumā ar iesniegumu vērsies arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC): ”2022. gada 29. martā iegādājos divas biļetes uz “PRIME Orchestra Simfo” šovu ”Pasaules hiti”, ko rīkoja ”YOU ARE events”. 1. aprīlī saņēmu ziņu, ka koncerts ir pārcelts.

Kad 28. aprīlī sāku interesēties, kā tiks atdota nauda, ko iztērēju par biļetēm, man atbildēja, ka koncerts notiks 19. un 20. maijā. Diemžēl šajos datumos nevarēju doties uz Liepāju. Atbildi uz manu 2. maijā atkārtoti nosūtīto jautājumu, kāda ir kārtība līdzekļu atgūšanai, joprojām neesmu saņēmis.”

Kopš K. Millersons jautājumam pievērsies aktīvāk, risinājums uzreiz radies – pasākumu rīkotājs pārskaitījis klientam par biļetēm iztērēto naudas summu.

To apliecinājušas abas puses.

Situāciju komentē pasākumu aģentūras ”YOU ARE events” dibinātājs Dmitrijs Komarovs: ”Diemžēl pieļāvām administratīvu kļūdu. Mūsu darbinieks nejaušības dēļ palaida garām iesniegumu, tādēļ kavējāmies, lai veiktu atmaksu par biļetēm.”

Šis laiks un globālā situācija pasākumu rīkotājiem sagādājusi ne vienu vien galvassāpi. Liels trieciens bijis jau pandēmijas laikā, kad koncerti tika atcelti un pārcelti.

”Visu, kas bija saistīts ar pandēmiju, veiksmīgi sakārtojām – pārcēlām vai atmaksājām patērētājiem naudu par biļetēm. Arī šo koncertu, par kuru saņemta K. Millersona sūdzība, kārtējo reizi bijām pārcēluši uz 9. aprīli, tomēr sākās Krievijas-Ukrainas karš. Ņemot vērā, ka orķestris ”PRIME Orchestra” ir no Ukrainas, bijām spiesti viņu uzstāšanos pārcelt uz maiju, diemžēl K. Millersons uz to datumu tikt nevarēja.

Tobrīd mums bija milzīgs ienākošo e-pastu un zvanu apjoms, visā informācijas gūzmā šo konkrēto klientu palaidām garām. Klientam esmu personīgi atvainojies par radušos situāciju.

Visiem pārējiem klientiem, kuri bija iegādājušies biļetes uz ”PRIME Orchestra”, bija iespēja nākt uz pārcelto koncertu vai savu naudu saņemt atpakaļ. Koncerts ir veiksmīgi aizvadīts. Kā atvainošanos piedāvājām viņam arī ielūgumus uz citiem mūsu pasākumiem.”

Uzņēmums ķīlnieka lomā

Sociālajā vietnē Facebook pasākumu aģentūras ”YOU ARE events” lapā klienti atstāj dažādus komentārus – vieni gaida, kas notiks, citi ir mazliet saērcināti un izrāda bažas, vai netiks apkrāpti un nezaudēs naudu.

”Ir koncerti, ar kuriem situācija ir vēl sarežģītāka,” D. Komarovs ir atklāts. ”Mākslinieku ”Zivert” un ”Todes” pārstāvētie koncerti ir tie, kurus mēs fiziski nevaram piedāvāt ģeopolitiskās situācijas dēļ. Māksliniekiem no Krievijas Latvijā iebraukt ir aizliegts.

Pasākumu aģentūra ”YOU ARE events” šajā situācijā atrodas ķīlnieka lomā – nauda, ko saņēmām par biļetēm, tika pārskaitīta māksliniekiem kā priekšapmaksas honorārs, kā arī palīdzēja nosegt izdevumus, kas saistīti ar mārketingu un biļešu tirdzniecību. Diemžēl šī nauda mums netiks atdota.

Tāda ir lielākoties visu Krievijas mākslinieku šī brīža nostāja, viņi uzskata, ka tas, ka viņiem liegts iebraukt Latvijā, nav viņu vaina, līdz ar to viņi honorārus patur.”

Pandēmija un karš ir pamatīgs trieciens tām kompānijām, kuras organizē pasākumus ar māksliniekiem no Ukrainas un Krievijas. D. Komarovs zina teikt, ka Latvijā šī iemesla dēļ bankrotējuši jau vismaz trīs uzņēmumi.

”Vienīgā iespēja mums no šī visa izkļūt, pieņemami sakārtojot savas attiecības ar patērētājiem, ir rīkot citus pasākumus, peļņu novirzot tam, lai varētu atmaksāt biļešu summu tiem klientiem, kuri nepiekritīs mūsu maiņas variantiem. Atmaksa klientiem vai maiņas varianti tiks sakārtoti līdz 31. janvārim.

Tuvākajā laikā ceram izsludināt divus vai trīs jaunus pasākumus decembrī un janvārī. Viens no pasākumiem, ko gatavojam decembrī, ir slavenās angļu dziedātājas Adeles gan balss, gan izskata līdzinieces šovs ”Adele Tribute Show – Someone Like You”, tuvākajās dienās tas jau būs pārdošanā.

Ceram, ka līdz janvāra beigām, aizvadot 4–5 jaunus pasākumus, problēmu atrisināsim. Rīcības plāns mums ir, attiecīgās instances – PTAC un Valsts ieņēmumu dienestu – par to esam informējuši.

Līdzīgu situāciju piedzīvojām 2019. gadā, kad Latvijā iebraukt aizliedza Grigorijam Ļepsam. Tobrīd mums pārdošanā bija divi viņa koncerti, uzņēmumam tas bija milzīgs trieciens, tomēr, piedāvājot klientiem maiņas variantus uz dārgākiem pasākumiem, veiksmīgi radām risinājumu. Toreiz no 100 tūkstošiem eiro mēs izmaksājām tikai 12 tūkstošus, pārējo izdevās apmainīt pret citu koncertu biļetēm.

Pieredze ir, un arī šobrīd neredzu šķēršļus tam, lai situāciju risinātu līdzīgi. Tomēr tas viss ir laikietilpīgs process. Ja iepriekš drosmīgi izsludinājām koncertus citu pēc cita, šobrīd darbojamies piesardzības režīmā,” saka D. Komarovs.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz