Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncerts labāko horeogrāfu piemiņai

Koncerts labāko horeogrāfu piemiņai
08.02.2010 07:02

Liepājas Tautas māksla un kultūras centra Tautas deju kolektīva “Rucavietis” sarīkotajā koncertā “Sadancojam Liepājā” sestdien Liepājas Olimpiskajā centrā dejotāji atcerējās latviešu tautas deju zelta fondu – pazīstamāko Latvijas horeogrāfu dejas.

Sagatavotā deju programma jau pērn izdejota Ogrē, kur viesus uzņēma deju kolektīvs “Raksti”. Nu tā parādīta arī Liepājas skatītājiem, bet vēlāk ar to ceļos uz Daugavpili pie deju kolektīva “Līksme”. Olimpiskajā centrā bez “Rucavieša” sestdien vēl dejoja arī Liepājas “Kvēle” un “Vaduguns”, kā arī Pāvilostas novada Vērgales “Vērgalītes” dejotāji. Enerģija un dejotprieks raksturoja koncerta dalībnieku noskaņojumu. “Man ļoti patīk dejot uz Rožu zāles skatuves. Sajūta ir kā nopietnā koncertā,” savos iespaidos dalījās Agnese.

Koncerta pirmā daļa pilnībā tika veltīta Harija Sūnas, Raimonda Dzeņa, Veltas Lodiņas, Alfrēda Rūjas, Imanta Magones un Helēnas Tangijevas-Birznieces dejām, bet otrajā daļā tika izdejoti arī daugavpiliešu un ogrēniešu speciālie veltījumi kurzemniekiem, piemēram, Jāņa Purviņa deja “Visam cauri iet” ar mūsu pašu folkloras kopas “Baļķi” izpildīto mūziku. Interesanta pieeja bija arī uz videoekrāna demonstrētie attēli un fakti par horeogrāfu daiļradi.

Koncerts “Sadancojam Liepājā” skatītāju rindās pulcēja vairākus simtus latviešu tautas dejas mīļotāju, lielākoties deju kolektīvu dalībniekus un dejotāju draugus un radus. Viedokļi par koncertu bija dažādi – kādam likās, ka dejas ir pārāk senatnīgas, kamēr citi priecājās par iespēju atcerēties savulaik pašu dejotās dejas.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz