Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncertzālē īstenos Folkera Gīnkes sākotnējo ieceri

Gatavojoties atsākt koncertdarbību un publikas uzņemšanu pēc tam, kad valdība būs lēmusi par epidemioloģiskās drošības pasākumu mīkstināšanu, Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” īstenos vērienīgu projektu – ēkas būvniecības trešo kārtu. Izmantojot Kultūras ministrijas un Liepājas domes piešķirtos līdzekļus Covid-19 seku novēršanai, tiks pabeigta koncertzāles izbūve pēc sākotnējā projekta.

Koncertzālē īstenos Folkera Gīnkes sākotnējo ieceri
Foto: Ruslans Šuļga
01.04.2021 06:00

Kultūras Pātadziņa

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Kad Folkers Gīnke 2003. gadā radīja koncertzāles skices, viņš ēkā bija iecerējis milzīgu ieeju – kā lielu tiltu ar komerctelpām zem tā,” atgādina “Lielā dzintara” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons. Līdz šim projekta īstenošana līdz galam nebija prioritāte, taču, pandēmijas otrajam gadam ritot, bija jāpieņem kardināls lēmums, kā atrisināt problēmu ar skatītāju plūsmas regulāciju.

Tātad pēc piebūves uzcelšanas publika koncertzālē ienāks tieši no autostāvvietas un uzreiz nokļūs otrajā stāvā. Kafejnīcas drīkstēs apmeklēt, tikai uzrādot izziņu par vakcināciju pret Covid-19, tāpēc tur drūzmēšanās nedraud vēl ilgi.

Lai novērstu cilvēku pulcēšanos pie izejām pēc koncertiem, rasts pielietojums līdz šim slēgtajai noejai koncertzāles ārpusē pie dienvidu fasādes. Daļu publikas novirzīs uz to. Komforta un drošības jautājumu risināšanai “Lielais dzintars” sācis sadarbību ar nacionālo aviokompāniju. Par vairākiem “AirBaltic” mīkstajiem evakuācijas trapiem, kuri reto avioreisu dēļ pašlaik netiek izmantoti, tiks slēgts patapinājuma līgums. Lai novērstu dāmu kurpju papēžu nolūšanu, caurdurot gumijoto atrakciju kalniņu, kā arī vakarkleitu nejaušu uzvilkšanos līdz ausīm, atsedzot intīmas detaļas, trapu paredzēts iezieķēt ar īpašu lubrikantu slīdamības paaugstināšanai un elpu aizraujošam koncertzāles apmeklējuma noslēgumam.

Telpas zem jaunās ieejas plānots izmantot laikmetīgās mākslas galerijas un jūrniecības muzeja ierīkošanai.

This image has an empty alt attribute; its file name is ce8f-60646c371ced5.png
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz