Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kopā, bet atsevišķi – Liepājas aktieru kurss attālināti iestudē deju

Kopā, bet atsevišķi – Liepājas aktieru kurss attālināti iestudē deju
Foto: no video
08.04.2020 15:03

liepajniekiem.lv

Liepājas aktieru kurss sadarbībā ar horeogrāfi Lienu Gravu attālināti iestudējuši interesantu deju, kura tapusi katram studentam atrodoties savās mājās, portālam liepajniekiem.lv pastāstīja Liepājas Universitātes mārketinga speciālists Gundars Čiževskis.

Horeogrāfe Liene Grava stāsta, ka ideja attālināti uzņemt video radusies, jo sapratusi, ka darbs šajā laikā ar studentiem nedrīkst apstāties. Viņa arī atzīst, ka nekad iepriekš neko tādu nebija darījusi, bet tas nav atturējis no iesaistīšanās procesā. Šobrīd, kad Latvijā mācību process iestādēs notiek attālināti, Lienei pietrūkst radošais process, tāpēc radās ideja iestudēt šādu deju.

Pats radošais process, ieskaitot filmēšanu, aizņēma divas nedēļas un tas bija interesants gan studentiem, gan arī pašai horeogrāfei Lienei. Vispirms Liene studentiem nosūtīja divus atsevišķus video ar skaitu un ar mūziku – pirmajā video lēnām izskaidrojot un pieliekot katrai kustībai skaitu, lai būtu unisonā un otru video – deja kopā ar mūziku, lai viņi redz kā tas izskatās. Pēc tam nākamajā reizē sūtīju horeogrāfijas turpinājumu.

Galvenā ideja bija, lai katrs aktieris savās mājās filmējot video, izvēlas vietu, kur filmēt, fonu, piemeklē apģērbu – lai izpaužas radoši.
”Vēlējos ar šo video radīt skatītājiem sajūtu, kā tas ir atrasties pašizolācijā laikā, kad ķermenis grib dejot”, stāsta Liene Grava un saka lielu paldies visiem lieliskajiem dejotājiem – Agnijai Dreimanei, Madarai Krživecai, Kintijai Stūrei, Madarai Viļčukai, Ingai Dzintarei, Kārlim Rūdolfam Ērglim, Artūram Irbem, Kārlim Elvim Artejevam, Hugo Puriņam un Valtam Skujam.

Paldies arī Aleksim Gūtmanim, kurš radīja mūziku šai dejai.

Dejas mērķis ir pasmaidīt šajā laikā, kad visapkārt ir salīdzinoši daudz negatīvas informācijas, jo caur mākslu un radošo garu ir iespējams visā šajā saskatīt arī pozitīvo. Un, kā saka Liene: ”Dejai nav telpu robežu un dejot var visur!”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz