Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koris vai dziedošā banda un mafija – “Kurzemīte”

Koris vai dziedošā banda un mafija – “Kurzemīte”
Foto: Egons Zīverts
14.11.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Dziedam visur, kur var,” saka Liepājas Pensionāru dienas centra ansambļa “Kurzemīte” dalībniece Astrīda Vērdiņa. “Tas jau kā koris,” ansambļa desmitās jubilejas svinībās publikā runāja ciemiņi, klausītāji. “Banda un mafija,” savukārt smejas kolektīva ilggadējā vadītāja Ivonna Šakale, sprikstījot vitalitāti ar saviem jokiem.

Dzimšanas dienu ansamblis “Kurzemīte” svinēja pagājušajā nedēļā kopā ar deviņām citām dziedošajām senioru kopām – ar draugiem no Nīcas, Grobiņas, Priekules, Vērgales, Aizputes, Durbes, ar Liepājas ansambļiem “Laima”, “Pīlādzītis” un Liepājas Poļu biedrības dziedātājiem.

Svinībās “Kurzemītē” dziedāja 14 dāmas, bet ikdienā pašlaik ir vienpadsmit dalībnieču. No pirmās dienas tajā dzied A. Vērdiņa un Gunta Atiķe, bet deviņus gadus – arī Gvenda Beģe, kura bieži vien “iepriecina mūs ar dzeju” – teic A. Vērdiņa.

Kolektīvs uz mēģinājumiem sanāk reizi nedēļā, dzied divbalsīgi un trīsbalsīgi. Dažreiz dāmas gribētu dziedāt ko vieglāku, bet “Kurzemīte” ir spējīgāka uz ko vairāk, pārliecināta vadītāja – šogad šo darbu pārņēmusi Laine Zeile, kurai ir ļoti nopietna attieksme pret darbu.

Mēģinājumi paiet, neatlaidīgi mācoties balsis, pļāpāt nesanāk laika, pastāsta A. Vērdiņa. Toties gandarījums ir, kad ieguldītais laiks atspoguļojas priekšnesumā, kurā klausītājiem zālē gribas līdzi dziedāt, aplaudēt un pat kājas sist dziesmas ritmā – kā tas bija jubilejas sarīkojumā.

“Man ļoti patīk ar “Kurzemīti” strādāt – mīļas, dārgas, sirsnīgas dziedātājas,” pastāsta L. Zeile, “atsaucība manam darbam ir. Dzidram un stabilam skanējumam jābūt, tāpēc ansamblī katram ir jābūt kā solistam un jāattīsta katram patstāvīgas dziedāšanas iemaņas – bez muzikalitātes to nemaz nevar. Galvenais – lai mēs koncertā sniegtu maksimālo muzikālo enerģiju un lai klausītājs tiktu uzrunāts. Manuprāt, senioriem maksimāli vajag sniegt mīlestību un lielāko cieņu. Viņi to ir pelnījuši – tas ir mans darba moto.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz