Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koru koncerts Ciemos pie Jēkaba Ozoliņa

Koru koncerts Ciemos pie Jēkaba Ozoliņa
03.12.2010 10:11

Atslēgvārdi

Svētdien, 5. decembrī, pulksten 14.00 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā Liepājas pilsētas kori ar dziesmām un laba vēlējumiem koncertā Ciemos pie Jēkaba Ozoliņa sveiks ilggadējo Liepājas pilsētas un rajona virsdiriģentu 65 gadu jubilejā.  

Šogad 4. decembrī 65 svecītes savā svētku tortē nopūtīs diriģents, pedagogs, mūzikas aranžētājs, viens no ievērojamākajiem Liepājas un Kurzemes muzikālās dzīves veidotājiem – Jēkabs Ozoliņš.

Diriģenta J. Ozoliņa darba vislielākais novērtējums ir augstais Vispārējo Latviešu Dziesmu svētku virsdiriģenta tituls XXI, XXII, XXIII un XXIV Dziesmu svētkos.

Viņš ir pirmais Dziesmu svētku virsdiriģents no Kurzemes, kurš demokrātiskā ceļā ieguva tiesības diriģēt latviešu kopkori 1993. gadā Dziesmu svētkos.

Jau kopš obligātā dienesta laikiem J.Ozoliņš veicis dziesmu aranžējumus, ko tupina arī šobrīd. Veiksmīga sadarbība bijusi ar XXIII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku Jauniešu koru koncerta māksliniecisko vadītāju Juri Vaivodu, kad J.Ozoliņš veica gandrīz puses koncerta repertuāra dziesmu instrumentāciju Simfoniskajam orķestrim.

Liepājniekiem J. Ozoliņa koncertdarbība un Dziesmu svētku virsdiriģenta rosība un ieguldījums ir zināma, bet nevar noliegt, ka viņa atpazīstamības vilni ne tikai Liepājā, bet arī Latvijas plašākā sabiedrībā pacēla radošā sadarbība ar maestro Raimondu Paulu.

UNESCO Dziesmu svētku Nacionālās komitejas priekšsēdētājs Romāns Vanags J. Ozoliņu nodēvējis par vienu no aktīvākajiem Latvijas tautas mūzikas vadoņiem, augsti vērtējot viņa lielos nopelnus sava novada kora mākslas attīstībā, kā arī rūpes par jaunatnes muzikālo audzināšanu un koru darbību skolās.

Ar J.Ozoliņa viedokli rēķinās gan Liepājas pilsētas, gan bijušā Liepājas rajona koru diriģenti.

Viņa nesavtīgais ieguldījums Liepājas mūzikas dzīves veidošanā ir novērtēts gan pašvaldības, gan valsts mērogā. Nozīmīgākie no tiem ir Liepājas pilsētas Domes Atzinības raksts un tituls Gada liepājnieks par spilgto radošo devumu kultūrā 2003. gadā un apbalvojums ar Triju Zvaigžņu ordeni 2005. gadā. 

Laiks aiztraucis un satinies pārmaiņu vējos, bet 5. decembrī tas uz brīdi apstāsies, lai Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā pulksten 14:00 atkal sapulcētu vienkopus Jēkaba Ozoliņa diriģenta talanta skartos. Tur īpašā svētku koncertā ilggadējo Liepājas pilsētas un rajona koru un skolēnu koru virsdiriģentu sveiks un suminās viņa kori – Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas jauktais koris, Liepājas jauktais koris Laiks, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris Aija, vīru koris Dziedonis, jauktie kori INTIS, Kursa, Līva un Lauma, Liepājas Universitātes sieviešu koris Atbalss un Durbes sieviešu koris.

Ieeja koncertā bez maksas.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz