Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Krāsaini auskari, brošas, gredzeni

Krāsaini auskari, brošas, gredzeni
10.11.2009 07:04

Atslēgvārdi

Galerijā “Krāsu aplis” liepājniekiem bija iespēja iepazīt plastilīnam līdzīgu veidošanas masu “Fimo”, no kuras iespējams izveidot skaistas un praktiskas lietas.

Galerijā ieradās desmit daiļā dzimuma pārstāves, kas vēlējās izveidot dāvanu draugam, rotu sev vai vienkārši jauki pavadīt sestdienu. Darbnīcas autore un nodarbību vadītāja Sintija Šlēgele pastāstīja, ka šādas darbnīcas ir lieliska vieta jaunām pazīšanām un ideju apmaiņai, un “galu galā, kopā darboties ir daudz interesantāk”.

Septiņus gadus vecā Alīna Valdmane galerijā darbojās bez mammas klātbūtnes un bija ļoti priecīga, ka var iemācīties kaut ko jaunu. Izveidot auskarus un gredzenu savām mazmeitām bija atnākusi arī 72 gadus vecā Žanete Andersone. Kundze agrāk piedalījusies līdzīgos pasākumos, taču tad veidotas rotas no plastikas. Vairākas sievietes ar īsti māksliniecisku pieeju darbojās ap savu iecerēto rotu. Krāsaini auskari, brošas, gredzeni, kaklarotas – tas viss tika izveidots ar pašu rokām.

“Tehnika ir ļoti vienkārša. Noteikti atceraties bērnību, kad tika mīcīts plastilīns,” smejot saka skolotāja. “Fimo” masu var mīcīt, lipināt, rullēt, īsāk sakot, jāļauj darboties fantāzijai un tad jālūko, kas no tā izveidosies. Kad auskars, broša vai cita rota ir izveidota, to ievieto speciālā krāsniņā, kur tā tiek karsēta vidēji 30 minūtes. Tad izņem no krāsniņas un atdzesē aukstā ūdenī.

Līdzīgs pasākums galerijā “Krāsu aplis” paredzēts arī šosestdien.

Dana France,
“Kurzemes Vārds”

 

Bieži vien ir tā, ka nevar paredzēt, kas un kā sanāks. Darbnīcā ik pa brīdim kāds pārsteigumā iesaucās “Re, kāds man! Skat, cik skaisti un interesanti!”

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz