Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Krāšņi koncerti un pasākumi gadumijā

Krāšņi koncerti un pasākumi gadumijā
27.12.2007 11:26

0

Atslēgvārdi

Vienu no gadumijas priekšvakara krāšņākajiem koncertiem, kura biļetes jau izpārdotas, piedāvās Liepājas Simfoniskais orķestris un nīderlandiešu bandoneonists Santjago Simadevils. 29. decembrī pulksten 19.00 Liepājas teātrī Astora Pjacollas, Artura Maskata un citu komponistu temperamentīgā mūzika Liepājas Simfoniskā orķestra un solista izpildījumā skanēs tik spraigi un koši kā uguņošana Jaunā gada naktī.

Vecā gada pavadīšana un Jaunā gada sagaidīšana ar īpašām mūzikas un izklaides programmām paredzēta arī vairākos Liepājas mūzikas klubos, atpūtas kompleksos un restorānos, kā arī Liepājas Latviešu Biedrības namā, kur 31.decembrī no pulksten 22.00 izklaides šovu piedāvās ansamblis ”Buččča”. Pasākumā uzstāsies glāžu un pudeļu muzikanti, būs klavierdanči un austrumu dejas, bet  pēc pusnakts pasākuma apmeklētājus priecēs ”Ogres blūza brāļi”.

Tradicionālais Vecgada vakara koncerts Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē sāksies 31.decembrī pulksten 23.00, tātad, neilgi pirms Jaunā gada sagaidīšanas un salūta Rožu laukumā. Koncerta programmā iekļauti G.F. Hendeļa, F.Mendelsona, A.Pjacollas un citu klasiķu skaņdarbi džeza apdarēs, ko atskaņos vokālā grupa ”Putni” ( Vadītāja A. Deģe) un pilsētas ērģelnieks Lotars Džeriņš.

Īsi pirms pusnakts liepājnieki, kā ierasts, aicināti pulcēties Rožu laukumā, kur no pulksten 22.00 autostāvvietā izvietotajos lielajos ekrānos tiks demonstrēti dažādi Liepājā notikušu koncertu video ieraksti. Pulksten 23.30 tiem sekos TV ”Dzintare” sagatavotais svētku raidījums – ”Par Liepāju un liepājniekiem”, bet īsi pirms pusnakts arī Ministru prezidenta Ivara Godmaņa, Valsts prezidenta Valda Zatlera un Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja Ulda Seska uzrunas. Tieši pusnaktī gaisā trauksies Jaungada salūts, kam sekos disko dejas līdz pulksten 2.00 turpat Rožu laukumā.

31.decembrī Liepājas centrā paredzēti gan transporta, gan iedzīvotāju kustības ierobežojumi. Pirotehnikas izvietošanas nolūkos 31.decembrī no pulksten 14.00 līdz 21.00 daļēji tiks ierobežota iedzīvotāju kustība skvērā pie Liepājas Pedagoģijas akadēmijas, kur pašreiz atrodas piparkūku namiņi. No pulksten 21.00 līdz 01.30 šī teritorija tiks pilnībā slēgta.

No 31.decembra pulksten 8.00 rītā līdz 1.janvāra rītam tiks slēgtas autostāvvietas pie Rožu laukuma, tai skaitā, gar Zivju un A.Pumpura ielām. Satiksmei tiks slēgta Zivju ielā no Liepājas Latviešu Biedrības nama līdz viesnīcai ”Līva”, tāpat no pulksten 8.00 rītā nebūs iespējams novietot automašīnas stāvvietā pie Liepājas Pedagoģijas akadēmijas posmā no Friča Brīvzemnieka līdz Lielā ielai.

Naktī no 31.decembra pulksten 23.50 līdz 1.janvāra 00.30 Lielā ielā uz īsu brīdi tiks apturēta gan  tramvaja kustība (tramvajs kursēs līdz 01.00), gan no 31.decembra pulksten 23.30 līdz 1.janvāra 00.30 – automašīnu kustība Lielā ielā posmā no Baznīcas ielas līdz Kungu ielai.

Jaunā gada sagaidīšanas pasākumu rīkotāji aicina liepājniekus ievērot savu un līdzcilvēku drošību, un pasākumu norises vietās nelietot pirotehniku vai asus priekšmetus, kā arī ievērot drošību sargājošo dienestu izvietotos norobežojumus ap teritorijām, kurās izvietotas pirotehniskās iekārtas. Pasākuma teritorijā ietilpst Rožu laukums, Zivju iela, Lielā iela, Graudu iela, laukums pie Liepājas Pedagoģijas akadēmijas un veikala ”Drogas”, kur pasākuma laikā atradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde un Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde. Minēto aizliegumu pastiprināti kontrolēs policijas darbinieki.

Ieva Hmieļevska,
Liepājas Kultūras pārvaldes sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz