Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Krēslas un rīta stundas lasījumi bibliotēkās

Krēslas un rīta stundas lasījumi bibliotēkās
08.11.2008 07:03

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa atkal ir klāt. Šogad tā Latvijas bibliotēkās notiks no 10. līdz 16. novembrim. CZB direktores vietniece Aina Krauče pastāstīja, ka sākums šiem Ziemeļvalstu literatūras svētkiem Latvijas bibliotēkās bija 1997.gadā, kad pirmo reizi rīkotajā pasākumu nedēļā piedalījās tikai 11 Latvijas bibliotēkas, bet šogad tajā jau piedalās apmēram 450 bibliotēku.

Šie Ziemeļvalstu autoru grāmatu lasīšanas svētki, kad vienlaikus rīta stundās un vakara krēslas stundās daudzās bibliotēkās lasa kāda literāra darba fragmentu, ir fascinējoši un nedaudz mistiski.

Katru gadu tām ir bijusi kāda noteikta tēma, pēc kuras izvēlas lasāmos autorus. Šā gada pasākumu tēma ir “Mīlot Ziemeļvalstis”, tāpēc Liepājas CZB un tās filiāļu rīkotajos pasākumos izvēlēto somu, norvēģu, islandiešu un citu Ziemeļvalstu autoru darbos būs jūtama attieksme pret notikumiem, dabas skaistumu, mīlestību uz cilvēkiem, viņu attiecībām un likteņiem.

Nedēļas savdabīga tradīcija bibliotēkās – sarīkojuma laikā izslēgt elektrisko apgaismojumu un iedegt sveces, bet beigās atkal ieslēgt lampas. Centrālā zinātniskā bibliotēka uz krēslas stundas pasākumu “Vīrietis un sieviete Ziemeļvalstu autoru darbos” aicina 12.novembrī pulksten 17. Stāstus lasīs aktieri Ilga Martinsone un Jānis Dreiblats. Rīta stundas lasījumos 12.novembrī pulksten 11 bibliotēkā “Varavīksne”, bet bibliotēkā “Vecliepājas rūķis” pulksten 12, savukārt 13.novembrī pulksten 10 – bibliotēkā “Libris”, bet pulksten 11 – Zaļās birzs bibliotēkā aicina savus jaunākos lasītājus, lai iepazīstinātu ar dāņu rakstnieces Vitas Andersenas grāmatas “Petrīnas lakkurpes” varoņiem.

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz