Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kristīnei Milerei pacietības pietiek

Kristīnei Milerei pacietības pietiek
Foto: Ruslans Šuļga
28.05.2016 07:09

liepajniekiem.lv

“Vajag ļoti lielu pacietību un precizitāti,” – tā saka liepājniece Kristīne Milere par savu aizraušanos ar kvilingu. “Tas ir smalks un skaists rokdarbu veids.” Radošajā telpā “Ideju bode” sievietes mākslas darbi, kuros redzami Liepājai raksturīgi simboli, būs apskatāmi līdz 4.jūnijam.

K.Milere pastāsta, ka pirms tam darbi, kas šobrīd apskatāmi “Ideju bodē”, tikuši izstādīti arī Zentas Mauriņas muzejā Grobiņā. Kristīne, taujāta, kā aizrāvusies ar kvilingu – “papīra strēmelīšu tehniku” –, teic, ka ieraudzījusi internetā bildes ar šajā tehnikā darinātiem darbiem, un nodomājusi: “Cik skaisti!”. Tā kā sievietei māksla un dažādas radošas izpausmes ir sirdij tuvas, viņa Dizaina un mākslas vidusskolā apguvusi interjera dizainu, nolēmusi pamēģināt uztaisīt arī kaut ko kvilinga tehnikā. “Apguvu pamazām. Sākumā izdaiļoju kartītes, nu jau tapuši arī telpiski objekti,” atklāj liepājniece, piebilstot, ka talkā ņemot vienkārši adāmadatu, lai gan šim darbam esot arī speciāls instruments uz kā uzrullēt nelielo papīra strēmelīti.

“Man kaut ko gribējās uztaisīt Liepājai, savai dzimtajai pilsētai,” Kristīne skaidro, kāpēc mākslas darbu sērijā redzami Liepājai raksturīgi simboli – jūra, vējš, dzintars, liepa utt. Patriotisku jūtu vadīta viņa kopskaitā radījusi 10 darbus.

“Varēju vairāk, man pat gribējās vairāk, bet nepietika laika, steidzos,” Kristīne teic, ka vēlējusies tos dāvināt pilsētai dzimšanas dienā, bet nav paspējusi. Šobrīd, skatoties uz darbiem, māksliniece redz, kur vēl kaut ko varētu pielabot, uztaisīt savādāk. Visi A4 formāta darbiņi tapuši aptuveni trīs mēnešu laikā. Strādājusi, kad bijis brīvs brīdis.

Stāstot pat saviem darbiņiem, Kristīne atklāj, – apakšā ir zīmējums, kam likusi virsū sagatavotās papīra strēmelītes. “Var, protams, iztikt bez špikera, bet drošībai vajadzēja,” smaidot teic māksliniece. Par katru Liepājas simbolu piedomāts īpaši, kā to būtu skaistāk veidot. Nācies palauzīt galvu par dzintaru. Beigu beigās Kristīne to ielikusi gredzenā. “Ceru, ka cilvēki sapratīs, atpazīst,” turklāt katra darba nosaukums ir ietverts kāda dzejoļa vai dziesmas rindiņās. “Visgrūtāk man gāja, meklējot vārsmas par menciņiem,” smaidot atminas K.Milere.

Kristīnes darbošanos ir novērtējuši arī apkārtējie. “Saka, ka vajag taisīt biznesu, bet, nē, man tas ir tikai vaļasprieks,” smaidot musinātājiem atteikusi liepājniece. Viņa gribētu uztaisīt vēl kādu suvenīru, – veltītu Liepājai. “Vai šādā tehnikā, nezinu, varbūt citā, jo man patīk eksperimentēt.”

Kristīne savus radītos darbus vēlējusies atdāvināt tūrisma un informācijas birojam, tā kā tajos ir ietverti Liepājas simboli, ko varētu aplūkot arī atbraukušie viesi, taču saņēmusi atteikumu. Sacīts, ka tiem īsti neatrodoties vieta. Sazinājusies ar uzņēmumu “Liepājas papīrs”. “Un viņi tā kā izteica vēlmi, ka varētu gribēt,” priecājas māksliniece, jo nevēlas darbus paturēt sev, mājās, bet vēlas, lai par tiem priecājas ikviens skatītājs. Taču, vai patiešām tie nonāks “Liepājas papīra” īpašumā, vēl sarunas risinās. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz